Gün Haber

Taksiciler artık otogra giriş ücreti ödemeyecek

Terminal giriş ücret tarifesi gereği otogar girişlerinde ödenmesi gereken 3 lira nedeniyle müşteri ile arası açılan taksicilerin sorunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından çözüldü, yolcu bırakmak için 25 dakika süre tanındı.
ABONE OL
Abone Ol
Taksiciler artık otogra giriş ücreti ödemeyecek
Haberler / Türkiye
4 Ocak 2012 Çarşamba 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tüm Türkiye'deki taksicileri ilgilendiren sorun, İzmirli şoförlerin girişimiyle çözüldü. Verilen talimatla şehirlerarası otobüs terminalleri girişinde taksilerden 3 lira istenmesi uygulaması, 28 Aralık 2011 tarihli genelge ile sona erdirildi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, müşterileri ve şoförler adına mutlu olduklarını anlatırken, "Bu paranın neden ödendiğini ne esnaf, ne de müşteri anlamıyordu. Sorunu Sayın Bakanımıza ilettik. Bizi dinledi ve hak verdi ve bu yönde çalışma başlattı" dedi.
Anık, Ulaştırma Bakanlığı'nın 24 Şubat 2011 tarihinde yayımlanan yeni terminal giriş ücret tarifesinin ardından İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (İZOTAŞ) girişlerde müşterileriyle arası açılan taksiciler için acil çözüm istediklerini hatırlattı. Anık, kesin çözümün DHA'nın haberi ardından 28 Aralık 2011 tarihli genelgeyle geldiğini, Bakanlık Müsteşarı'nın kendilerine ulaştığını anlattı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na gönderilen 'Terminallere giriş-çıkış yapan taksiler' konulu genelgenin kendi ellerine de ulaştığını belirten Celil Anık, şöyle dedi:
"Çok mutluyuz. Tüm Türkiye'nin taksici ve müşterilerini yakından ilgilendiren bu sorun, İzmir'in ısrarı sayesinde çözüldü. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'a ilgisinden ötürü teşekkürlerimizi ve minnet duygularımızı iletmek istiyoruz."
"ZENGİN ZATEN UÇAĞA BİNİYOR"
Kendilerinin de uygulamayı birkaç gün içinde hayata geçireceklerini vurgulayan Anık, "Vatandaş ile olan huzursuzluk da son bulacak. Otogarı kullanan yolcular zaten belli bir gelir düzeyinde. Zengin olan zaten uçağa biniyor. O yüzden 3 TL almak yerine 25 dakika müsaade edilmesi önem kazandı" dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber