Gün Haber

Ölüdeniz kış aylarındada yaz gibi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yamaç paraşütünde dünyanın en iyi atlayış pistleri arasında gösterilen Babadağ, kış aylarında da uçuş tutkunlarını ağırlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Ölüdeniz kış aylarındada yaz gibi
Haberler / Türkiye
4 Ocak 2012 Çarşamba 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore'den Ölüdeniz'e yamaç paraşütü atlayışı için gelen 25 Koreli turist, pilotlar eşliğinde yılın ilk atlayışını yaptı. Hava sıcaklığının 18, deniz suyu sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü Belcekız Plajı'nda da denize girip güneşlendiler.
Ölüdeniz'e yamaç paraşütü yapmak için gelen Güney Koreli turistler, 1900 metrelik Babadağ'ın kardan dolayı kapalı olan pisti yerine 900 metrelik pistten atlayış gerçekleştirdi. Turistler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle heyecanlı anlar yaşarken, Ölüdeniz'in eşsiz manzarası fonunda da fotoğraf çektirdi. Belcekız Plajı'na inen turistler, tekrar atlayış yaparak Ölüdeniz semalarını renklendirdi. Yamaç paraşütü keyfini yaşayan turistler, daha sonra sahilde gezdi. Bazı turistler ayakkabılarını çıkarıp sahilde yürürken, pek çok turist ise kafelerde oturup güneşlendi. Çocuklar ise sahilde deniz kabuğu topladı. Fethiye'ye ilk kez gelen Güney Koreli turistler ise uzun süre çevreyi dolaştı.
"ÇOK HEYECANLANDIM"
Ölüdeniz'de yamaç paraşütü yapmak için ülkesindeki iş programını planladığını belirten 22 yaşındaki Shin Joolee July, "Kore'den, Ölüdeniz'e yalnızca yamaç paraşütü atlayışı için geldik. İlk defa uçuş gerçekleştirdim. Pilotum çok iyiydi. Çok heyecanlandım, çok hoşuma gitti. Geldiğim için çok mutluyum. Yakın zamanda da erkek arkadaşımla gelmek istiyorum. Şimdiye kadar atlayış yapmayanlara, bir an önce uçmalarını tavsiye ediyorum. Böylesine güzel bir özgürlük her zaman yaşanmalı" dedi.
"KIŞ AYINDA UÇURDUK"
Korelilerin yalnızca paraşütle uçmak için günübirlik geldiklerini belirten pilot Cenap Kahyaoğlu ise şunları söyledi: "Birlikte atladığımız turistlerin büyük kısmı üniversite öğrencisi. Türkiye'ye geldikleri turlara mutlaka Ölüdeniz'i de dahil ediyorlar. Ölüdeniz'e yalnızca yamaç paraşütüyle uçmak için geliyorlar. Çoğu ilk kez atlayış yaptı. Ülkemiz açısından oldukça sevindirici. İnternet üzerinde, paylaştıkları forumlarda Ölüdeniz'de buluşmak üzere ülkelerinden ayrılıyorlar. Bizler de kış mevsiminde onları uçurduğumuz için mutlu oluyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber