Gün Haber

Sevgilisini 12 bıçak darbesiyle öldürdü, ömür boyu hapse çarptırıldı

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde 2 yıl önce, sevgilisi 21 yaşındaki Merve Soyaslan'ı 12 yerinden bıçaklayarak öldüren Sedat Eğel'in yargılanması tamamlandı. Son sözünde Merve Soyaslan'ı çok sevdiğini ve pişman olduğunu söyleyen Eğel, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Sevgilisini 12 bıçak darbesiyle öldürdü, ömür boyu hapse çarptırıldı
Haberler / Türkiye
23 Aralık 2011 Cuma 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne bağlı Yeniköy Beldesi'nde geçen yıl ocak ayında meydana gelen olayda, bir sigorta acentasında çalışan 28 yaşındaki Sedat Eğel, iddiaya göre ailesinin evlenmelerine izin vermediği sevgilisi Merve Soyaslan'ın evine gitti. Açık olan ev kapısından içeriye giren Sedat Eğel, kendisiyle dışarıya çıkmak istemeyen Soyaslan'ı kolundan tutarak evin ön bahçesine sürükledi.

'ANNE VE BABANA İBRET OLSUN'

Evin bahçesinde sevgilisi Merve Soyaslan'a "Böyle olmasını sen istedin. Anne ve babana ibret olsun" diyen Sedat Eğel, genç kızı bıçaklamaya başladı. Kızının bahçede çığlık attığını duyarak koşan anne Rabia Soyaslan, tüm çabalarına rağmen kızını Sedat Eğel'in elinden kurtaramadı. Ağır yaralanan Merve Soyaslan kardeşi Nevra tarafından sürüklenerek bahçenin dışına taşındı. Bu sırada olayı gören Ufuk Varol'un genç kızı aracına bindirerek hastaneye götürdüğünü gören Sedat Eğel, "Götüremezsiniz. Hastaneye gitmeyecek. Burada ölsün, Yeri belli olsun" diyerek tepki gösterdi. Çılgın genç daha sonra yaralı genç kızın konulduğu otomobile zorla binip, sürücünün ensesine bıçak dayayarak, "Beni eğer polise ihbar ederseniz sizi de öldürürüm" diye tehditte bulundu.
Ağır yaralı olarak Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Merve Soyaslan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiriken, yakalanan Sedat Eğel ise tutuklandı.

'ONU ÇOK SEVİYORDUM'

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Sedat Eğel'in yargılanması tamamlandı. Son kez hakim karşısına çıkan Eğel son sözünde "Onu çok seviyordum. Çok pişmanım" dedi.
Duruşmaya müşteki olarak katılan genç kızın annesi Rabia ve babası Nurullah Soyaslan ise, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.
Kısa bir aranın ardından kararı açıklayan mahkeme, suçunu sabit gördüğü Sedat Eğel'e 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Bu cezada herhangi bir indirim yapmayan mahkeme heyeti, Eğel'i ayrıca 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Silahla tehdit' suçlarından toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

'ADALET YERİNİ BULDU AMA'

Duruşma çıkışı eşiyle birlikte gözyaşlarına boğulan anne Rabia Soyaslan, "Onun annesi de benim gibi yansın. Evlat acısı ne demekmiş görsün. Kızımı evimizin bahçesinde bıçaklayıp öldürdü. Benim olaydan sonradan haberim oldu. Üniversiteye hazırlanan kızımın hayatını söndürdü. Adalet yerini buldu ama, giden de geri gelmiyor" diye konuştu.

Selahattin BUDAKOĞLU / BURSA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber