Gün Haber

Milletvekili emekli maaşı 7.500 TL oldu

İlaçta katılım payı getiren düzenlemede dün gece yapılan son dakika değişikliğiyle dışarıdan bu göreve atananlar da dahil bakan ve milletvekillerinin emekli maaşlarında artış sağlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Milletvekili emekli maaşı 7.500 TL oldu
Haberler / Türkiye
23 Aralık 2011 Cuma 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3-5 bin lira alan emekli vekillerin maaşları dün gece iki kez zamlandı. Önce 5 bin 600 TL'ye çıkarılan maaşlar ikinci bir önergeyle 7 bin 750 TL'ye yükseltildi.
 

Bu değişiklik 4 partinin önerisi ve oylarıyla kabul edildi. Milletvekillerinin emekli maaşları emekli oldukları kuruma göre 3 ile 5 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu düzenlemenin yasalaşmasıyla milletvekillerinin emekli maaşları da eşitlenmiş oldu.

Emekli maaşı önce 5 bin 600 TL

Fransız parlamentosunda kabul edilen sözde soykırım inkarını suç sayan yasaya yönelik tepkilerin sürdüğü saatlerde gerçekleşen değişiklikle, bugüne kadar TÜFE oranında artan bakan ve milletvekili emekli maaşları Cumhurbaşkanının aylık ödeneğine endekslendi. Bu oran önce emeklilik yaşı ile prim gün sayısı koşullarının sağlanmaları kaydıyla Cumhurbaşkanı'na ödenmekte olan aylık ödemenin yüzde 40'ı esas alınarak Cumhurbaşkanı'na bağlanacak yaşlılık aylığının yüzde 42'si olarak belirlendi. Bu değişiklik maaşları yaklaşık 5 bin 600 TL'ye yükseltirken gece yarısı ikinci bir önerge daha verildi. Hesaplama yöntemindeki yüzde 42'lik oranın 31 Aralık 2020'ye kadar yüzde 60 olarak uygulanmasını öngören değişiklikle emekli maaşları bir anda 7 bin 750 TL'ye çıktı.

 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 xy
 27 Aralık 2011 Salı 21:41
tabii gündemde fransa var diye ışık hızıyla onaylandı yasa araya kaynar nasıl olsa. biz de koyun gibi 750 tl ile ay sonunu getirelim. oldu.
 oryantalist
 23 Aralık 2011 Cuma 12:20
inanamadım dört partininde tek yürek olarak bu yasayı geçirdiklerine helal olsun vallaha onları tebrik ederim ananlarının ak sütü gibi helal olsun
 hasan tunç
 23 Aralık 2011 Cuma 12:16
vallaha bence az bile yapmışlar sayın büyüklerimize abilerimize madem 4 partide anlaşmışlar diyecek bir şey yok herşey ortada nerde açlık sınırı nerde asgari ücret nerde hak adalet devrimcilik nerde prim gününü doldurmuş yılını doldurmuşların parasız gezdiği emekli olamadığı şu günlerde bence vekillere az bile zam yapmışlar
 Vatandaş
 23 Aralık 2011 Cuma 11:43
işçiye memura gelince %3 kendilerine gelince %45 bunlarmı bizim haklarımızı korumak içinmi meclisteler ey türk halkı...uyanın artık... akp,mhp,chp,bdp mecliste şhowdan başka birşey yapmıyorlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber