Gün Haber

Putin Türk silahlarını inceledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 yıllık bir aradan sonra ziyaret ettiği Çeçenistan’da Ukrayna’da ele geçirilen Türk silahlarını da inceledi.
ABONE OL
Abone Ol
Putin Türk silahlarını inceledi
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2024 Perşembe 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kremlin Sarayı resmi Telegram kanalında yayınlanan videoda, Putin’in Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov ile birlikte Gudermes kentindeki Özel Kuvvetler Üniversitesi’ni (Eğitim Merkezi) ziyaretinin görüntüleri paylaşıldı.

Merkezde, Ukrayna’daki Özel Askeri Operasyon sırasında  Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Çeçen birliklerin ele geçirdiği çeşitli silahlar da Putin’e gösterildi. Yabancı yapımı silahlarla ilgili olarak Rusya liderine bilgi veren bir Çeçen komutan, “Bunlar da Türk yapımı silahlar” dedi. Ele geçirilen silahların ait olduğu ülkelerin bayraklarının da bulunduğu masada küçük bir Türk bayrağı da yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin hafta başında Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç’le yaptığı görüşmede Ukrayna’ya Türk silahlarının sevkiyatına son verilmesini istemişti.

Mayıs ayında da Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Türk zırhlı personel taşıyıcı BMC KİRPİ ile makineli tüfek ve silahlar Moskova’da da sergilenmişti.

Fuad SAFAROV (MOSKOVA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 22 Ağustos 2024 Perşembe 13:55
Ukrayna Ordusunda bizden giden silahlar ele geçirildiği söyleniyor.Peki PKK'nın elindeki KALEŞNİKOF tüfekler ile KANAS keskin nişancı tüfekleri,ayrıca ROKETATARLAR RUSLARA ait değilmi???? 40 Yıldır PKK ya silah ve mühimmat vereceksiniz,sonra da diğer ülkeler Ukrayna'ya neden silah veriyor diyorsunuz.BMC özel bir şirket Dünya'nın her tarafına zırhlı araç satabilir.MOSKOVA'nın göbeğinde herhalde PKK bürosu var. ABD ile RUSYA nasıl oluyor ise Dünya'nın çeşitli yerlerindeki örgütlere silah ve mühimmat desteği oluyorlar. Bu arada UKRAYNA BAŞKANI ZELENSKİ ABD'nin ve Avrupalı Devletlerin dolduruşuna gelerek yanlış yapmıştır.Bu gün UKRAYNA Toprakları işgal edilmiş ise bu ZELENSKİ'nin hatasıdır.Rusya açık açık uyardı NATO sevdasından vaz geç diye ama dinlemedi.Dolaysı ile Rusya'nın işgal ettiği toprakları artık Ukrayna unutsun.Oraları Şavaş tazminatı olarak Rusya artık geri vermez.KUNS bölgesini işgal etmesine bakmayın,UKRAYNA oranın bedelini göreceksiniz çok ağır ödeyecek.Hatta PUTİN için daha iyi oldu,Rusya'da savaş istemeyen muhaliflerin sesleri bunun üzerine kesilmiş olacak ve göreceksiniz belirli bir müddet sonra o bölgeye RUSYA çok büyük bir taarruz yaparak Ukrayna güçlerini imha edecek.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber