Gün Haber

Pudra Nedir? Pudra Nasıl Sürülür?

Her kadının makyaj rutininde geniş yer kaplayan ürünler vardır. Pürüzsüz bir yüz için tercih edilen makyaj malzemeleri çoğu zaman aynıdır.
ABONE OL
Abone Ol
Pudra Nedir? Pudra Nasıl Sürülür?
Haberler / GÜN'ün ürünü
10 Aralık 2021 Cuma 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pudralar pürüzsüz bir dokunuş için uygulanan pudralar bunların başında gelir. Pudra eskiden pirinç unundan yapılırmış olsa da günümüzde daha farklı maddelerin bir araya gelmesiyle elde edilir. Çinko, nişasta, kalsiyum karbonat, talk, gibi maddeler içeren pudralar aynı zamanda parfüm ve renklendirici içeriğine de sahip olabilir.

Uygulaması kolay olan pudra çoğunlukla toz halinde kullanıma sunulur. Makyajınızı sabitlemek ve pürüzsüzlük kazandırmak için pudranızı ürünün kapağına biraz döküp sünger yardımıyla uygulayabilirsiniz. Dilerseniz tombik bir pudra fırçasıyla da yüzünüze uygulama yapabilirsiniz. Kompakt pudra seçenekleri ise ince makyaj süngerleri ile sürülebilir.

Pudra kullanılırken topaklanmayı önlemek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Öncelikle cildinizde kuruluk olmaması için nemlendirme yaparak daha pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu sayede cildiniz nemlendiği için topaklanmanın önüne geçmiş olursunuz. Yağlı bir cilde sahipseniz pudrayı T bölgesine uygulayabilirsiniz. Daha doğal bir görünüm için pudrayı çok az kullanmayı unutmayın. Pudrayı cildinize uygulamak için kullanabileceğiniz birden fazla yöntem var.

İşte en çok tercih edilen pudra uygulama yöntemleri;

Fırça ile Pudra Uygulama

Pudra ile yüzünüze son dokunuşu yapmak istiyorsanız makyajınızı titizlikle uygulamanızda fayda var.  Etkili bir pudra uygulaması için fırçalardan destek alabilirsiniz. Pudra uygulaması için elinizdeki en büyük fırçayı kullanmayı unutmayın. Bu noktada fırçanın kılları daha fazla olduğu için pudrayı geniş alanlara eşitçe sürmeyi kolaylaştırır.

Fırça ile pudra sürmek için preslenmiş ya da toz halindeki pudranın üzerinde fırçanızı gezdirin. Ardından fırçayı bileğinizin iç kısmına vurarak fazla pudraların düşmesini sağlayın. Alın bölgesinden başlayarak pudrayı aşağıya doğru uygulayabilirsiniz. Küçük daireler halin uygulama yaparak daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sünger ile Pudra Uygulama

Genel olarak pudraların içerisinde uygulama için standart bir sünger bulunur. Ancak bazı pudralarda ekstra sünger bulunmayabilir. Pudrayı istediğiniz yere istediğiniz miktarda kontrollü bir şekilde sürmek için süngerler büyük bir yardımcı. Sünger ile pudra uygulamak için birkaç kere pudranın üzerinde gezdirin ve ardından cildinize sürün. Yumuşakça ve nazik hareketlerle pudrayı sürerek cildinize eşit bir şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

İMPALA Kozmetik yüksek kalite makyaj malzemeleri hizmete sunmaktadır. Yüz makyajı malzemeleri hakkında detaylı bilgi almak için https://www.impalaturkiye.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber