Gün Haber

Polis, harabe haldeki evlerini baştan aşağı yeniledi

Isparta'da, babalarından kalan harabe haldeki evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan işsiz 53 yaşındaki Bekir ve 55 yaşındaki Cengiz Ay kardeşlere, Emniyet Müdürlüğü sahip çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Polis, harabe haldeki evlerini baştan aşağı yeniledi
Haberler / Türkiye
29 Aralık 2011 Perşembe 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Harabe haldeki evi yenileyerek, yeni eşya alan emniyet mensupları, Ay kardeşlere anahtarı törenle teslim etti.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Emre Mahallesi 3819 Sokak'ta harabe haldeki evde oturan Cengiz ve Bekir Ay kardeşlere yardım eli uzattı. Ev, 3 ay boyunca tadilattan geçirildi, içerisindeki eski eşya yenilendi. 35 bin lira harcanarak oturulacak hale getirilen ev, kardeşlere törenle teslim edildi. Törene, Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Şükür Başdeğirmen katıldı.
Evin ilk halinin çok kötü olduğunu belirten Cengiz Ay, emniyet teşkilatına minnettar olduklarını söyledi. Ay, "Allah polisimizden razı olsun, can ve mal güvenliğimizi iade ettiler. Evin durumu çok kötüydü. Onarıldı. Sağ olsunlar çok iyi oldu. İmkansızlıklar içerisinde yaşıyorduk. İmkanımız olsa idare ederdik, ama idare edecek gibi değildi" dedi.
Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da mahalle polisliği anlayışı içerisinde mahalle halkıyla diyalog kurup sıkıntısı olanların sorunlarını gidermeye yönelik çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Gürkan, "Toplum Destekli Polis Projesi'nin bir amacı da bu. İnsanca yaşamanın mümkün olmadığı bir yerdi burası. Şimdi yaşanabilir hale getirildi" dedi.
YAŞLILARA SAHİP ÇIKALIM
Emniyet olarak yaşlılara sahip çıkma konusunda da çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Gürkan, şunları söyledi:
"Yalnız yaşayan yaşlılarımızın çaylarına şeker katabilen, ellerini öpebilen, bunu insaniyetle yapan insanların olması en büyük arzumuz. Yaşlılar konusunda da farkındalık yaratmak istedik. Yaşlılar bizim vefa borcumuz olan insanlar. Bu yöndeki çalışmalar devam edecek. Bu çalışmaları önleyici hizmet anlamında polisi ilgilendirebilecek bir konu olarak değerlendiriyoruz."
TÜM KURUMLARA ÖRNEK OLSUN
Tadilattan geçirilen evin açılış kurdelesini kesen Vali Memduh Oğuz, Ay kardeşlerle bir süre sohbet etti. Vali Oğuz şunları kaydetti:
"Emniyet çok önemli bir vazifeyi yerine getirmiş. Polisin vazifesi vatandaşın huzurunu temin etmektir. Bizim Emniyetimiz kendisine bu işi vazife edinmiş. Bu iki kardeşimizin perişan haldeki yerini gayet güzel şekilde onarmış, sonra da tefriş etmişler. Bu maddi bir hizmetten ibaret değil, aynı zamanda mahallemize, bölgemize bir mesaj mahiyetinde. Mahallede oturan komşular, yaşlılar var. 'Bunlara sahip çıkın, bütünleşin' mesajı var. Bundan sonra da emniyetteki değerli arkadaşlarım buradaki kardeşimizi komşu muamelesi yaparak yalnız bırakmayacaktır. Önemli bir toplumsal sorumluluk uygulamasıdır. İşte toplum destekli emniyet teşkilatı bu demek. Bunu yapmak için emniyet mensubu olmak şart değil. Tüm birimlere örnek olsun."
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber