Gün Haber

115 santimlik Şevki'ye askerlik şoku

Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde yaşayan, doğuştan engelli ve kemik gelişimi rahatsızlığı olan 115 santim boyundaki Şevki Demirtaş, askere alınacak olmanın şaşkınlığını yaşıyor.
ABONE OL
Abone Ol
115 santimlik Şevki'ye askerlik şoku
Haberler / Türkiye
28 Aralık 2011 Çarşamba 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hastaneden verilen 'yüzde 70 engelli' raporu, SGK kriterlerine göre 'yüzde 30 engelli' diye değerlendirildiği için engelli maaşı bağlanmayan 19 yaşındaki Demirtaş'ın bu boyuyla askere alınmasının gündeme gelmesi, kendisi ve ailesini şok etti.
Şevki Demirtaş için Haydarpaşa Numune Hastanesi, 'yüzde 70 engelli' raporu verdi. Ailesi bu raporla, engelli maaşı bağlanması için harekete geçti. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kendi kriterlerine göre Şevki Demirtaş'ın 'yüzde 30' engelli olduğuna karar vererek engelli maaşı bağlamadı.
ŞİMDİ DE ASKERLİK GÜNDEMDE
Babası bir firmanın yurt dışındaki inşaatında çalışan Şevki Demirtaş'ın, sol kolu diğerine   göre çok kısa olduğu için yüzde 50 engelli raporu bulunan amcası İsmail Demirtaş, maaştan vazgeçtiklerini, ancak 19 yaşına gelen yeğeninin bu rapora göre askere gitmesi gerektiğini belirtti. Yeğeninin askerlikle ilgili işlemlerinin başladığını kaydeden amca Demirtaş şunları söyledi:
"Yeğenim Şevki, doğuştan kemik gelişimine bağlı rahatsızlık yaşıyor. 19 yaşında olmasına rağmen boyu 115 santimi geçmiyor. Bu engel boyunun yanı sıra el, ayak ve vücudunun göğüs bölgelerinde kendisini gösteriyor. Yaklaşık 7 yıl önce kendisine engelli aylığı bağlanması için girişimlere başladık. Birkaç yıl süren takibat sonunda, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden 'yüzde 70 engellidir maaş bağlanabilir' raporu aldık. Bu raporları maaş işlemlerinin tamamlanması için Sosyal Sigortalar Kurumu'na gönderdik. 2008 yılında gelen cevap karşısında ise şok yaşadık. SSK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü'nden gelen yazıda, raporun geçerli küabul edilmediği, SGK kriterlerine göre yeğenimin özür oranının 'yüzde 30' olduğunu bildirildi. Bunun üzerine girişimlerimizi durdurmak zorunda kaldık. Şimdi ise yeğenimin askerlik durumunun ne olacağını merak ediyoruz. Çünkü maaş bağlanmaya gerek görülmeyen yüzde 30 engel, askerlik için de engel olarak görünmüyor. Raporlarımızı teslim ettik ve sonucun ne olacağını bekliyoruz."
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber