Gün Haber

İdeal Toplantı Masası Nasıl Olmalıdır?

Toplantı masaları hem müşteriler hem de ofis çalışanları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Odada toplantıya katılacak olan kişilerin fikirleri alınırken konforlu bir ortamın hazırlanmış olması çalışma verimini artıracağı gibi ofis içerisindeki düzeni de pekiştirecektir.
ABONE OL
Abone Ol
İdeal Toplantı Masası Nasıl Olmalıdır?
Haberler / GÜN'ün ürünü
4 Mayıs 2020 Pazartesi 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İdeal ölçülere ve renklere sahip olan toplantı masası seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli kural yeterli oturma alanının olmasıdır. Küçük bir oda için büyük bir masa seçilmişse istenilen verimli ortam oluşturulamaz.

İdeal Toplantı Masası Nasıldır?

İdeal toplantı masası, ofisin büyüklüğüne ve şekline göre seçilmelidir. Eğer ki toplantı masası ofisin tam ortasına konumlandırılacaksa bu durumda masanın kenarlarında boşluklar kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Örneğin masayı 8x8 metrelik bir odaya konulacak toplantı masasının ideal boyutu 4x4 şeklinde olmalıdır. Yani toplantı masası yerleştirilirken ofisin tüm duvarlarına eşit mesafede olması gerekir. Bu sayede oda içerisindeki hareket alanı daha da genişletilmiş olur. 

Çalışma koltukları ile duvar arasında 50 cm’lik bir boşluk olması gerekir. Böylelikle rahat hareket alanına sahip olan personel not alırken problem yaşamaz. Oda dikdörtgen ise köşeli modeller tercih edilmelidir. Kare ve küçük odalarda yuvarlak masalar doğru seçim olacaktır.

Toplantının yapılacağı oda içerisinde dolap ya da kolon gibi daraltıcı unsurlar bulunuyorsa, toplantı masası bunlara uzak konumda olması gerekir. Toplantı ne kadar ferah bir ortamda geçerse alınan kararlarda o kadar sağlıklı olacaktır.

Toplantı masalarında renk seçimi dikkat edilmesi gereken ikinci bir husustur çık renkler odaklanmayı kolaylaştırırken aynı zamanda çalışanın verimini artıracaktır. 

Toplantı odasında aydınlatmaya da dikkat edilmelidir. Loş bir ortam sağlıklı düşünebilmek için yetmeyeceği gibi ortamın enerjisinin de düşmesine neden olacaktır. Aydınlatıcı sistemler köşelere yakın konumda olduğunda odanın tamamına ışık aynı oranda yansır.

Toplantı masaları pencereden gelen ışığı maksimum seviyede almalıdır.  Oda içerisinde masanın düzenini bozacak aksesuarlar ve zıt renkler kullanılmamalıdır.

Kısacası masa ve çalışma ortamı ne kadar doğru ayarlanabilirse toplantıdan elde edilecek kazanım da o kadar yüksek olacaktır. 

Ofisiniz için ihtiyaç duyacağınız dolap, çalışma masası ve koltuklara https://www.ceylancelik.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber