Gün Haber

Görme engellilerin kayak heyecanı

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi üyesi 13 engelli, Hendek İlçesi Belediyesi'nin organizasyonuyla Kocaeli Kartepe'deki kayak merkezinde, hayatlarında ilk kez kayak yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Görme engellilerin kayak heyecanı
Haberler / Türkiye
18 Ocak 2012 Çarşamba 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hendek Belediyesinin organizasyonuyla Kartepe'deki kayak tesislerine götürülen Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi üyesi görme engelliler, burada refakatçılar gözetiminde kayak giysilerini giydikten sonra kendilerine ayrılan özel piste ilk kez kayak yapma keyfini yaşadı. Zaman zaman zor anlar yaşayan görme engelliler, kayarken sık sık düşseler de ısrarla kayma çabalarını sürdürdü.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk, amaçlarının toplumla bütünleşmeyen ve kendilerini eve kapatan görme engellilerin sosyalleşmesini sağlamak olduğunu belirtti. Şentürk, "Üyelerimizden de bize bu yönde istek geliyordu. Sürekli kayak merkezine gidip kayak yapmak istediklerini söylüyorlardı. Ben de Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye giderek Kartepe'de böyle bir etkinlik yapmayı planladığımızı söyledim. Benim isteğim sadece ulaşımımızın sağlanmasıydı, ancak başkanımız sağolsun buradaki bütün ihtiyaçlarımızı karşılamayı kabul etti. Bugün de buraya geldik" dedi.
Dernek Başkanı Şentürk, kayak yapmaya gelen görme engellilerden 9'unun görmediğini, 4'ünün ise çok az görebildiğini belirtti. Şentürk, "Görme engelli oldukları için evlerinden çıkamayan arkadaşlarımız bugün burada büyük bir cesaretle ilk kez kayak yaptık. Yaptığımız şeyin diğer görme engelli kardeşlerimize örnek olmasını istiyoruz. Bunu yaptıktan sonra aileler, çocuklarına evlerden çıkmaları adına telkinlerde bulunacak. Aileler, görme engelli çocuklarına 'Bak bunlar da görmüyor ama başarabiliyorlar' diyecekler" diye konuştu.
Yaklaşık bir saat Kartepe'de kayak keyfi yaşayan görme engelli 13 kişi daha sonra otobüslerle Adapazarına döndüler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber