Gün Haber

'Sigara ölüm riskini 20 kat arttırır'

Türk Akciğer Kanseri Derneği (TAKD) eski Başkanı Prof. Dr. Nezih Özdemir, sigaranın ölüm riskini 20 kat arttırdığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
'Sigara ölüm riskini 20 kat arttırır'
Haberler / Türkiye
18 Ocak 2012 Çarşamba 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kanser tedavisinde erken tanının hayat kurtaracağını belirten Özdemir, "Türkiye'de erkeklerde yüzde 35 oranı ile en sık görülen, kadınlarda da yüzde 6 oranı ile beşinci sırada yer alan kanser türü, akciğer kanseridir. Kanser ölümlerine baktığımızda da akciğer kanseri erkeklerde yüzde 40 ile birinci, kadınlarda ise yüzde 8 ile dördüncü sırada yer almaktadır. Sigara içmeye devam ederseniz kalp krizi ve kanserden ölme riskiniz 20 kat artar" dedi.
Türkiye'de kanserin ölüm nedenleri arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Özdemir, akciğer kanserine yakalanma oranının erkekler için yüzde 8, kadınlar için de yüzde 6 olarak hesaplandığını kaydetti.
SİGARANIN SAKINCALARINI GÖZETİN
Türkiye'de sağlıklı bir bilgi olmamasına karşın her yıl 20 bin kişinin akciğer kanserine yakalandığını belirten Prof. Dr. Özdemir şöyle konuştu:
" Akciğer kanserinin en başta gelen nedeni olarak yüzde 85-90 ile sigara ve tütün alışkanlığı biliniyor. Akciğer kanserli hastaların yüzde 80'i sigara içen, yüzde 10'u bırakmış ve yüzde 10'u da içmemiş kişilerdir. Sigara içmeye devam ederseniz kalp krizi ve kanserden ölme riskiniz 20 kat artar, akciğerleriniz iflas eder, yürüyemez hale gelirsiniz. Ameliyatlara maruz kalabilir ve hatta uzuvlarınızı kaybedebilirsiniz. Cinselliklikle ilgili sorunlar yaşayabilir, cinsel performansınız azalabilir ve hatta kısır kalabilirsiniz. Bunları gözetmenizi istiyoruz. Sigaranın sakıncaları gözetilirse, inanıyoruz ki sigaraya bağlı sorunlar büyük ölçüde aşılır."
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber