Gün Haber

Fransa'nın yeni başbakanı belli oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yeni Halk Cephesi'nin galip geldiği erken seçimlerin ortak adayı reddederek eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’yi Başbakan atadı.
ABONE OL
Abone Ol
Fransa'nın yeni başbakanı belli oldu
Haberler / Dünya
5 Eylül 2024 Perşembe 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’yi Başbakan olarak atadığı bildirildi.

Açıklamada, Barnier'nin başbakan olarak atamasının, Macron'un anayasal sorumlulukları uyarınca "mümkün olduğu kadar istikrarlı" ve "çoğunluğu sağlama şansı olan" bir başbakan ve hükümet için yürüttüğü bir dizi istişarenin ardından yapıldığı belirtildi.

MİCHEL BARNİER KİMDİR?

73 yaşındaki Barnier, 1978-1993 yıllarında Savoie milletvekilliği,1993-1995 yıllarında Édouard Balladur Hükümeti'nde Çevre Bakanlığı, 1997-1999 yıllarında Savoie Senatörlüğü, 2004-2005 3. Jean-Pierre Raffarin Hükümetinde yıllarında Dışişleri Bakanlığı ve 2009 Avrupa Parlamentosu seçimleri sonucunda tekrar Avrupa Parlamentosu milletvekilliğine seçilmiştir. Şubat 2015'te, Avrupa Komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker'in güvenlik sorunları ve savunmadan sorumlu özel danışmanı olmuştur.

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 6 Eylül 2024 Cuma 10:06
Fransa 'Yarı Başkanlık Sistemi',ancak aylardır Bir Başbakan atanamıyor.Seçimden birinci çıkan partinin Genel Başkanına bu görevin verilmesi lazım,o kuramazsa ikinci,üçüncü partilerin Genel başkanına verilmesi gerekirken,Macron işi uzattı ve istediği kişiye verdi. Demek ki kesin hükümler yokmuş ve Başkana fazla yetki verilmiş. Bizde de hatırlarsanız Dönemin Cumhurbaşkanı sadece Davutoğlu'ne Hükümet kurma yetkisi verdi ve o kuramayınca ikinci Parti olan CHP Başkanına vermeyerek erken seçime gidildi. Yani sistemin adı ne olursa olsun,önemli olan onu uygulamak,her sistem iyi düşüncelerde iyi,aksi düşüncelerde böyle olumsuzlıklar oluyor. Demek ki sistemler yazılırken kesin hükümler koyacaksın,takdir yetkisine bırakmayacaksın. Bizim de yaşadığımız şu ekonomik krizin ana sebebi CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ denilen yöntem.Bir kişide bu kadar yetki olur mu.Refaranduma gidildiğinde aylarca söylenmesine rağmen vatandaş EVET de bir şey sandı ve sistemi değiştirdi.Şimdi geçinemiyorum diye ağlayıp duruyor. O makama çıkmış ve bu kadar yetkisi olan biri artık bu sistemden vaz geçmez.Ne zaman ki ilk seçimde kayıp eder,belki o zaman bir sistem değişikliğine gidilir.Kısacası işimiz zor en azından daha 3 sene ekonomik zorluklar altında yaşamaya alışacağız.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber