Gün Haber

Çağın Sağlıklı ve Faydalı Besini: Hurma

En çok Ramazan Ayı’nda sofralarımızda gördüğümüz lezzetli besin hurma, artık birçok nedenle ve birçok çeşitle tüketilmektedir. Hurma çağımız hastalıklarına iyi gelen bir besin niteliğindedir.
ABONE OL
Abone Ol
Çağın Sağlıklı ve Faydalı Besini: Hurma
Haberler / GÜN'ün ürünü
4 Eylül 2021 Cumartesi 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zengin içeriği ile sağlığa yararı çok olan besinler arasında yer alan hurma ideal bir gıda haline gelmiş durumdadır.

Hurma şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A vitaminleri, flor ve selenyum içermektedir. Dolayısıyla hurmanın insan vücudunu zinde tutmada en önemli elementleri içerdiğini görmekteyiz. Tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini belirtmektedir.

Hurmanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Beta-karoten içeren hurma, hafıza kayıplarında önleyicidir.
  • Yüksek oranda lif bulunduran hurma, kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltmaktadır.
  • Lifli bir besin olan hurma kolon, göğüs ve rahim kanseri riskini azaltmaktadır.
  • Betakaroten açısından da son derece zengin bir besindir ve betakarotenin hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici özelliği bulunduğu bilinmektedir.
  • Hurma antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidanların kanser, damar tıkanıklığı ve yaşlanmanın önlemesinde faydalı olduğu tespit edilmiştir.
  • Çağımızın hastalığı olan damar sertliği ve kolesterole iyi gelmektedir. Hurma, kan damarlarını yumuşatıcı etkiye sahiptir.
  • Yaş hurma, doğumu kolaylaştırıcı etkisi, lohusa ve bebek beslenmesinde kullanılması gibi durumlarda da oldukça fayda sağlamaktadır.

Hurmaya Dair: Ravza Hurma

1998 yılından beri hurma satışında önü olan Ravza Hurma 2003 yılı itibariyle birçok bölgede faaliyetini, kapasitesini ve kalitesini genişletmiş olup çeşit çeşit hurma satışlarını sürdürmektedir.

Ravza Hurma, Türkiye’de hurmanın önemini kanıtlayarak bu alanda bir hizmet sektörü oluşmasına büyük katkılar sağlamıştır.

Firma yaş hurma, sukkari hurma, Medine, İran ve çikolatalı hurmaları ile hurmada birçok çeşidi sizlere kaliteli satış hizmeti ile sunmaktadır.

Tüm Ürünleri İncelemek İçin: https://www.e-ravza.com/sukkari-yas-hurma Adresini ziyaret edebilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber