Gün Haber

C Vitamini ve Probiyotik Nedir?

Bireylerin yaşam koşullarına bağlı olarak beslenme düzenleri ve alışkanlıkları zaman içerisinde değişkenlik gösterebilir.
ABONE OL
Abone Ol
C Vitamini ve Probiyotik Nedir?
Haberler / GÜN'ün ürünü
4 Ağustos 2021 Çarşamba 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Özellikle kişiler yeterli veya düzenli beslenemediği zamanlar hem bağışıklık sistemini güçlendirmek hem de daha enerjik hissetmek için takviye edici gıdalardan yararlanır. Peki takviye edici gıda nedir? Çeşitleri nelerdir? Diyorsan bu yazımız tam da size göre! İşte detaylar…

Takviye edici gıda, adından da anlaşıldığı gibi takviye ek bir gıdadır. Normal beslenme yerine geçmez, tüketilme miktarı belirlidir. Vitamin, mineral, protein ve karbonhidrat gibi besin ögelerinin tablet, toz paket sıvı gibi formlarda geliştirilmiş ürünlere denir. Sadece beslenmenin yetersiz kaldığı durumlarda tüketilmesi önerilir. Gıda takviyeleri arasında C vitamini, D vitamini, Omega 3, probiyotik gibi ürünler yer alır. Hemen bakalım…

C Vitamini

Suda çözülebilen C vitamini hem cilt hem de vücut açısından oldukça önemlidir. Özellikle C vitamini cilt bakımında yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur. Sağlıklı yaşamı destekleyecek serbest radikallerle savaşır. Güçlü bir antioksidan olduğu için vücudun genç kalmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. C vitamini, ciltte oluşan yaraların çabuk iyileşmesine destek olur. Aynı zamanda kızarıklık karşıtı bakım sağlar.

Probiyotik

İnsan sağlığını korumak amacıyla hazırlanan gıda takviyelerinden biri de probiyotiklerdir. Mide-bağırsak florasındaki doğal dengenin korunmasına yardımcı olur. Sağlık için birçok faydası olan probiyotikler bakteri dostudur.

Probiyotik, sindirim sistemi ve genel sağlığımız için olumlu etkilere sahip olan bakteri ve mayadır. Bakteri denildiğinde olumsuz olarak düşünülse de probiyotikler dost bakteriler olarak bilinmektedir. Probiyotikler, bağırsaktaki bakteri dengesinin korunmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini destekler. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar.

Siz de tüm gıda takviyesi çeşitlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle hemen sahip olabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber