Gün Haber

Ertesi Gün Hapı İle Kuşkularınızdan Kurtulun!

Gelişmiş tıp teknolojisi kapsamında günümüzde kadınların kullanabileceği birçok doğum kontrol yöntemi vardır. Bu yöntemler ile artık kontrolsüz gebeliğe son vermek mümkündür!
ABONE OL
Abone Ol
Ertesi Gün Hapı İle Kuşkularınızdan Kurtulun!
Haberler / GÜN'ün ürünü
27 Temmuz 2021 Salı 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sayısız doğum kontrol yöntemlerinden birisi de uygulama zamanı ve yöntemi farklı olmakla birlikte ertesi gün hapı geliyor. Probiyotix ertesi gün hapına dair tüm merak ettiklerinizi sizlere tüm detayları ile sunuyor!

Ertesi gün hapı, kadınlar için rutin bir doğum kontrol yöntemi olmamakla birlikte ekstrem durumlarda kullanılması gereken bir yöntemdir. Özellikle planlanmamış veya kullanılan doğum kontrol yöntemlerinin unutulmuş olması durumunda ilişki sonrasında kullanılan etkili bir yöntemdir.

Ertesi Gün Hapı Nedir? Ne Zaman Kullanılır?

Kadınların çok sık başvurduğu ertesi gün hapı hakkında bilinmesi gereken birçok detay vardır. Öncelikle bu hap, bir doğum kontrol yöntemi olmakla birlikte sık sık ya da düzenli olarak kullanıma uygun olmayan bir yöntemdir. Tecavüz, saldırı, birincil korunma yöntemlerinin unutulmuş olması ya da prezervatifin kayması, yırtılması gibi durumlar ertesi gün hapının kullanımını gerekli hale getirebilir.

Ertesi gün hapı nedir sorusunu araştırırken mutlaka kullanım zamanı da bilinmelidir. Gebelik şüphesi olabilecek bir ilişki sonrasında döllenme ortalama olarak 3 ila 5 gün içinde gerçekleşir. Bu döllenmeyi durdurmak ve fetüsün tutunacağı rahim duvarı oluşumunu engellemek için ilişki sonrasında en geç 72 saat ya da 3 gün sonra ertesi gün hapı kullanılmalıdır.

Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri Var mıdır?

Kadınların en çok merak ettiği sorulardan birisi de ertesi gün hapının yan etkilerinin olup olmadığı sorusudur. Sürekli ve bilinçsiz kullanılmadığı takdirde ciddi yan etkiler göstermeyen bu hap, genel olarak kullanıldığında da ağır olmamakla birlikte adet düzensizliği, karın şişliği, ara kanamalar ve mide bulantısı gibi yan etkilere mahal verebilmektedir.

Sürekli kullanılmaması gereken ertesi gün hapı, eğer klasik bir doğum kontrol yöntemi gibi düşünülerek kullanılır ise bu gibi durumlarda ciddi adet düzensizliğine neden olabilmektedir. Konu ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak ve sorularınızın cevabını bulmak için Probiyotix.com bağlantısına giderek tüm soru işaretlerinizin cevabını bulabilirsiniz: https://www.probiyotix.com/ertesi-gun-hapi-nedir/

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber