Gün Haber

Burdur'un ceviz ezmesi baba mesleği

BURDURLU şekerci esnafı İsmail Demircioğlu (71) babasından öğrendiği mesleğini 1968 yılından bu yana devam ettiriyor.
ABONE OL
Abone Ol
Burdur'un ceviz ezmesi baba mesleği
Haberler / BURDUR
14 Temmuz 2024 Pazar 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Belediye Caddesi'ndeki iş yerinde şekercilik yapan İsmail Demircioğlu, 1968 yılından bu yana baba mesleğini devam ettirdiğini anlattı. Babasının da 50 yıl bu sokakta şekercilik yaptığını aktaran Demircioğlu, "Günde 250 kilogram şeker işlerdi. Şeker işini bitirdikten sonra ceviz ezmesi ve pekmez sucuğu yapımına yöneldik" dedi.

Ceviz ezmesinde kullandığı cevizin Burdur cevizi olmasına dikkat ettiğini söyleyen Demircioğlu, "Ağdayı kaynattıktan sonra ceviz ve irmiği ilave ediyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra tepsinin üzerine döküp yaklaşık 2 saat servise hazır hale gelmesini bekliyoruz" diyerek ezmenin yapımını anlattı.

İyi bir ceviz ezmesinde cevizin bol olması gerektiğini anlatan Demircioğlu, "Ticari düşünenler belki bizim yaptığımız gibi yapmayabilir. Ağız tadıyla yenilmesi için cevizin bol olması gerekir. İthal cevizden de yapıyorlar ama ithal cevizin yağı yok. Bizim yerli cevizimiz yağlı. Yerli cevizi tercih ediyorum" diye konuştu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ceviz ezmesinin coğrafi işaretinin alındığını da belirten Demircioğlu, "Ceviz ezmesi Burdur'a has bir ağız tadıdır. Başka yerde yapılmaz. Ben de birkaç sene daha üretime devam ettikten sonra mesleği bırakacağım" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber