Gün Haber

Başbakan ifadeye çağrılabilir

MİT-KCK şokunda artçı dalgalar da sarsıyor. Kanal D ana haber bülteni olayın perde arkasına yönelik inanılmaz iddiaları ekrana taşıdı. Gazeteci Metehan Demir, başbakanın da ifade için çağrılabileceğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Başbakan ifadeye çağrılabilir
Haberler / Türkiye
8 Şubat 2012 Çarşamba 23:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MİT'in tepe isimlerinin KCK davasından şüpheli olarak ifadeye çağrılması üzerine yaşanan şok ardçı dalgalarla sürüyor. Kanal D ana haber bülteni olayın perde arkasına yönelik inanılmaz iddiaları ekrana taşıdı.

MİT-KCK-POLİS ÜÇGENİNDEKİ İLGİNÇ DENKLEM

M. Ali Birand ilginç bir şemayla MİT-KCK-POLİS üçgeninde gelişen iddiaları özetledi. Birand' haberine göre MİT'in KCK'ya yerleştirdiği bazı ajanların polis tarafından yakalanması ve bazı eylemlere karıştıkları şüphesi nedeniyle MİT soruşturmaya dahil oldu.

MİT'TEN ADLİYEYE "TELKİN" ZİYARETİ İDDİASI

Kanal D muhabiri İhsan Yıldız, MİT'in ifadeye çağrılan yöneticilerinin adliyeye gelerek savcılarlaa görüştükleri ve 'dosyayı kapatın' telkininde bulundukları yönünde bir iddia olduğunu söyledi. Yıldız'ın haberine göre savcıların bu ziyaret karşısında çok sert tepki gösterdiği ve bir savcının da "bir daha gelirseniz hakkınızda hemen işlem başlatırım" dediği de iddialar arasında.

"MİT içindeki bir grup ciddi şekilde suçlanıyor. İddialar hayli ciddi. Öyle araba yakmak taş atmak falan değil yani. Büyük şehirlerdeki büyük eylemler , bombalama eylemleri, o canlı bombaların katıldığı bazı eylemlerde de MİT muhbirlerinin dahli olduğu iddia ediliyor. Yine o patlayıcı ve silahların da MİT dahliyle getirildiği yönünde iddialar var..."

BAŞBAKAN İFADEYE ÇAĞRILABİLİR

5N 1K'da Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir güne damgasını vuran haberin yol açabileceği olası sonuçları anlattı.

Demir, MİT'in tepesinin KCK davasında ifade vermesiyle başlayan sürecin çok daha farklı boyutlara taşınabileceğini söyledi.

Ankara'da olayla ilgili ortaya atılan senaryolardan en çok konuşulacak olanı ise Başbakan'ın da ifadesinin alınabileceği olması.
Metehan Demir, Ankara'da konuşulan şaşırtıcı senaryoyu canlı yayında şöyle anlattı;

"MİT yetkililerinin PKK ile görüşmeleri talimatı Başbakan'dan geldi. Bir taraf Ankara'da şuna inanıyor; bu Başbakan'ı ifadeye çağırmanın ön provasıydı. Bu prova tutarsa ana talimatı veren kişi olarak onu da çağırabilirler. Bu Ankara'da büyük bir infialle karşılandı"

12 ses kaydı, 19 mektup

Aramalarda Oslo görüşmelerini tamamlayıcı nitelikte olduğu ileri sürülen ve yine MİT-PKK’nın üst düzey yöneticileri arasında geçtiği iddia edilen 12 ses kaydı ve teröristbaşı Öcalan’ın kaleme aldığı 19 mektup ele geçirildi.

Mutabakat taslağı

Baskında ele geçirilen evrakı inceleyen savcılık, KCK ile MİT arasında 12-13 Mayıs 2011 tarihlerinde Oslo’daki görüşmeler üzerine yapıldığı ileri sürülen bir mutabakat taslağına ulaştı. Söz konusu mutabakatta PKK’nın eylemlerine son vermesi karşılığında, Kürt sorunun çözümünde adımlar atılması, bazı tutukluların serbest bırakılması, askeri ve siyasi operasyonların durdurulması, KCK operasyonları adı altında tutuklananların serbest bırakılması gibi bazı taleplerin yer aldığı belirlendi.

Öcalan’ın avukatları

Operasyonlarda tutuklanan ve Öcalan’ın avukatlığını da yapan bazı kişiler, bu belgelerle ilgili MİT yetkililerinin haberi olduğu iddiasında bulununca savcılık harekete geçti. Soruşturmayı yürüten savcılar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Oslo görüşmelerini yürüten eski ve yeni ekipten MİT’çilerin bilgisine başvurmaya karar verdi.

Vahim iddialar

- MİT heyeti, istihbarat toplama ve bilgi edinme görevinin dışında örgütün yönetilmesine aracılık etti.
- Silahlı faaliyet yürütmesi en baştan beri öngörülen KCK yapılanması MİT heyetinin gözetiminde tamamlandı.
- MİT gerek doğrudan temaslarında gerekse örgüt içindeki ajanları aracılığıyla elde ettiği saldırı ve eylem talimatlarının önlenmesi ve engellenmesine yönelik harekete geçmedi.
- İstihbarat toplama vazifesi aşılarak devletin bütünlüğü ve anayasal düzene karşı anlaşma noktasına gidildi.
- Örgütün silahlı eylemlerine ve yapılanmasına göz yumuldu.
- Öcalan’la örgütün üst yönetimi arasındaki mektuplaşma trafiği sağlandı.
- MİT, örgüte verdiği taahhütler kapsamında güvenlik güçlerinin operasyonlarını engellemek için çalışma yürüttü ve örgüte geri bildirimde bulundu.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber