Gün Haber

"Abdest almadan, çay demlemeyin"

Samanyolu TV’de yayınlanan yemek programında, "Çay demlemeden önce abdest alınması ve salavat getirilmesi" istendi.
ABONE OL
Abone Ol
Haberler / Türkiye
8 Şubat 2012 Çarşamba 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samanyolu TV’de yayınlanan ‘’Yeşil Elma’’ adlı yemek programında, ‘’Çay demlemeden önce abdest alınması, 25 kere Estağfurullah denilmesi ve salavat getirilmesi’’ istendi.
 
 
Daha önce TRT ve TRT haber kanallarında İftar ve Ramazan programları yapan şair Serdar Tuncer’in katıldığı STV’deki yemek programında, çay demlemenin ‘’Püf noktaları’’ anlatıldı.
 
Şair Tuncer, önce abdest alınmasını, mutfağa da sağ ayakla ve salavatla girilerek, ‘’Niyet ettim Allah rızası için çay demlemeye. Yarabbi şu ateşin bu suyu kaynattığı gibi, gönlümüzü de aşkının ateşinde pişir’’ denilerek ‘’Niyaz edilmesini’’ istedi.
 
Program sunucusu aşçı Oktay Aymelek de, ‘’Ben zaten abdest almadan mutfağa girmem. Çayı da meneviyatla birleştireceğim. Bundan sonra ben de salavatlar eşliğinde çay demleyeceğim, dualar çok önemli’’ dedi.
 
GAZETEPORT/ANKARA

  Haberin Videosu

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mert
 8 Şubat 2012 Çarşamba 14:39
Bu mu gazetecilik ...... Aman ne haber ne haber .. Güya dalga geçilecek ... Besmelesiz ana rahmine düşenler besmeleyle dalga geçiyor.... "Bismillah Her hayrın başıdır" ... Allah ın adı ile başlamak kadar daha güzel ne olabilir .

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber