Gün Haber

Antalya Korkuteli'de Gaziler Günü törenle kutlandı

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya Korkuteli'de Gaziler Günü törenle kutlandı
Haberler / Antalya
19 Eylül 2023 Salı 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Korkuteli'de Gaziler Günü dolayısıyla ilk olarak Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Korkuteli'nde bulunan gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelengi sunumu sonrası, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı. Çoban, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk Milleti'nin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit ya da gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" ifadelerini kullandı.

Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler şiirler okudu. Çelenk ve anma töreninin ardından Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ve protokol üyeleri, gaziler ile yakından ilgilenerek sohbet etti.

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE 19 EYLUL GAZILER GUNU DOLAYISIYLA TOREN YAPILDI. (FOTO: ADEM DURMAZ/KORKUTELI-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE 19 EYLUL GAZILER GUNU DOLAYISIYLA TOREN YAPILDI. (FOTO: ADEM DURMAZ/KORKUTELI-DHA)

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber