Gün Haber

Mustafa Tuncel’den Antalya’da 2 bin 356 yıl önceki olayları anlatan roman

Antalya’da yaşayan ve son 30 yılda değişik yaş gruplarına yönelik romanlarıyla bilinen Mustafa Tuncel, bu kez kalemini Antik Antalya’ya uzattı.
ABONE OL
Abone Ol
Mustafa Tuncel’den Antalya’da 2 bin 356 yıl önceki olayları anlatan roman
Haberler / Antalya
19 Eylül 2023 Salı 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eserde, Büyük İskender’in ordusuyla Antalya kıyılarında konakladığı ve egemenliğini kurduğu dönemde onunla çarpışmayı göze alan bir dağ kentinin trajik hikâyesi anlatılıyor.

Birbirine hiçbir açıdan denk olmayan bu iki gücün çarpışmasından geriye saçılmış yaşamlar ve savrulmuş sevdalar kalır. Bir de belki yıkıntıda açan yaban lalesi… Yazarın uzun süren araştırmalardan ve dağılmış antik taşlardan çıkardığı dramatik öykü, bir yanıyla da her zamanın insanına dair beşeri gerçeklerle yoğrulmuş.

“Beydağları Efsane Söyler” adlı çalışmasıyla yazınsal üretim hayatına başlayan yazar, Beydağları’ndan bu kez daha acı bir tonda yükselen çığlığı okurun önüne getiriyor.

HASTALIĞA ALDIRMADAN YAZDI

İki yıl önce ağır bir ameliyat ve ardından bir dizi terapi gören yazar, “Tedavimde harcanan kamu kaynakları bakımından topluma, bana kazandırdıkları ek zaman açısından da hekimlere, diğer sağlık personeline ve pek doğaldır ki aileme karşı kendimi borçlu hissettim. Borcumu ödeyebilmek için kalemimden başka bir gücüm de yoktu. İşte Yaban Lalesi bu sorumluluğun bir ürünü olarak ortaya çıktı.” diyor ve ekliyor: “Her durumda yapabileceğimiz şeyler vardır, acı çekerken bile… Oturup Bay Azrail acaba kapıdan mı girer, bacadan mı, diye düşünmenin bir anlamı yok bu hayatta.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber