Gün Haber

1200 rakımda 18 bin çilek fidesi yetiştirdi

MERSİN’in Çamlıyayla ilçesinde yaşayan Nuray Yaylak (46), devletten aldığı fide desteğiyle başlattığı çilek yetiştiriciliğini 1200 rakımda 18 bin fideye çıkardı.
ABONE OL
Abone Ol
1200 rakımda 18 bin çilek fidesi yetiştirdi
Haberler / Türkiye
9 Ağustos 2024 Cuma 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahallesi'nde yaklaşık 5 dönümde 20 bine yakın çilek mahsulü yetiştiren 3 çocuk annesi Nuray Yaylak, sosyal medyadan ürünlerini tanıtarak dalından sofraya sunuyor. Yaylak, 3 yıl önce kendisine ait bir dönüm arazide devletten aldığı fide desteğiyle başlattığı çilek yetiştiriciliğini 18 bin fideye çıkardı. İmkan verilmesi halinde kadınların her işte başarılı olacağını belirten Yaylak, "Bu güzel ortamı büyük bir mücadele vererek başardık ama ilk etapta devletin verdiği 6 bin 500 fide ile başladık. Daha sonra kendi imkanımızla 18 bin fidye çıkardık ve 18 bin fide şu an bahçemizde. Çileklerimizi ürettik. Yaş sebze ve meyve üretimi riskli bir iş. Toros Dağları’nın tepesinde 1200 rakımda pazar yok. Sosyal medyada ürünleri tanıtıyorum. Bir müşteri geliyor, arkasından 3 müşteri derken müşterilerimiz çoğaldı. Nereden nereye diyorum. Kadın üreticilere durmayın çalışın, siz de başarın demek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Okan ÇALIŞKAN / ÇAMLIYAYLA (Mersin), (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber