Gün Haber

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tüp bebeğin başarılı olma şansını etkileyen yaş, yumurtalık rezervi, sperm kalitesi, rahim içi dokunun yapısı ve oluşan embriyonun kalitesi gibi birçok etken vardır.
ABONE OL
Abone Ol
Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Haberler / Sağlık
10 Haziran 2021 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüp Bebeğin Başarılı Olma Olasılığı Nedir?

35 yaşını geçmemiş kadınlarda kabaca başarı ortalama %40-50 olarak görülürken, 40-43 yaş arası kadınlarda bu oran %10-20 oranlarına düşmektedir. Zira kadınlardaki yumurta kalitesi ilerleyen yaşlarda düşmekte buna bağlı olarak gebelik oranı da azalmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisinin Ardından Kaç Gün Dinlenmek Gerek?

Tüp bebek tedavisinin ardından hasta 20 dakika istirahat etmektedir. Bu süreçten sonra hastanın 5 ila 10 gün arasında çok yorulmadan günlük aktivitesini yapabilir. Mutlak yatak istirahati gibi kişinin dinlenmesi tedavi sürecine olumlu yansımamaktadır.

Tüp Bebek İlk Tedavinin Ardından Tutar mı?

İlk tedavinin ardından tüp bebeğin başarıyla sonuçlanması kişiye ve çifte göre değişmektedir. Çiftler her ne kadar tüm şartları karşılasa dahi bu sürecin %100 başarıyla sonuçlanması her zaman mümkün değildir. İlk tedavinin ardından başarı şansı artıracak kişiye ve çifte özel tedaviler uygulanır.

Tüp Bebeğin Başarılı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Yapılan idrar ve kan sonuçları pozitif çıkan anne adaylarında baş dönmesi, bel ağrısı, karın ağrısı, kusma gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bunlar gebelik belirtisidir. Ancak bazı durumlarda bu rahatsızlıkların hiç biri görünmez.

Tüp Bebekte İkiz Bebek Doğar mı?

Tüp bebek tedavilerinin sonucunda ikiz bebek doğum oranları değişkenlik göstermektedir. İkizlere hamile kalma durumu iki yumurtanın iki sperm tarafından döllenme sonucunda iki embriyo transfer edilmesiyle oluşan gebelik şeklinde yaşanabilir. Bu aşamada çift yumurta ikizlerinden bahsedilmektedir.

Tüp Bebek Tedavi Masrafları Ne Kadar?

Tüp bebek tedavi masrafları farklı methodlar ve çifte uygulanacak özel yöntemlere göre değişmektedir. Kişilerin sağlık güvenceleri fiyatlar arasında farklılığa neden olabilir.

Tüp Bebeğin Başarıya Ulaşması Kaç Günde Belli Olur?

Tüp bebek tedavisindeki son aşama olan embriyo transferi sonrası 10 günün ardından kan ya da idrar testi yapılır. Gebeliğin başarıya ulaşması durumunda kanama olmaz ve kan sonucu pozitif çıkar. Bu süreçten sonrası klasik gebelik ile bire bir aynıdır. Tüm diğer soru ve sorunlarınız için Prof. Dr. Ercan Baştu websitesini ziyaret edebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber