Gün Haber

Konuksever'e avm yeniden gündemde

ANTALYA'da 30 Mart seçimleri öncesi siyasetin turnusol kağıdına dönen Konuksever Mahallesi'nde Karacaoğlan ve Kızılırmak caddelerinin kesişim noktasına kurulacak AVM planları yeniden gündeme geliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Konuksever'e avm yeniden gündemde
Haberler / Antalya
12 Haziran 2014 Perşembe 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yarın toplanacak Büyükşehir Meclisi'ne sunulan İmar Komisyonu Raporu'nda alana AVM kurulmasının önü yeniden açılıyor.
 
 Büyükşehir Belediye Meclisi, Konuksever Mahallesi'nde 150 bin metrekare büyüklüğe ulaşacağı belirtilen AVM'ye ait imar düzenlemesini önceki dönemin Meclis İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor üzerinden görüşecek. O dönem Komisyon Başkanı olan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in başkanlığında 4 CHP'li 3 AK Partili üyeden oluşan komisyon her ne kadar Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın'ın devreye girmesiyle alan ticaret alanından konut alanına dönüştürülmüş olsa da plana yönelik itirazların kabulü noktasında görüş oluşturdu. Dönemin Ak Partili Meclis üyesi Yaşar Tabur'un imzasının bulunmadığı komisyon raporunda CHP'li üyeler Deniz Filiz ve Erdem Armen, şerh düşerek, itirazların kabulü görüşüne katılmadı.
 
 Şimdi bu rapor üzerinden yeniden görüşülecek AVM'ye ilişkin dosyada biri firma, 5'i ise mahalle sakinleri tarafından yapılan 6 itiraz yer alıyor. Arazinin sahibi Antalya 1 Gayrimenkul adına Avukat Nafiz Özgür Rifaioğlu'nun itirazı neredeyse bir manifesto niteliği taşıyor.
 
 SÜREÇ ÖZETLENDİ
 
 İtiraz dilekçesinde Konuksever Mahallesi'nde kurulacak AVM'nin 25 bin ölçekli imar planlarının 13 Kasım 2012 tarihinde, Büyükşehir Meclisi'nce kabul edilerek yürürlüğe girdiği aktarıldı. Söz konusu planların hala yürürlükte olduğuna dikkat çekilirken, planlamaya ilişkin açılan davanın da Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin ret kararıyla sonuçlandığı vurgulandı. Sonrasında 13 Ağustos 2013'te alana ilişkin 5 bin ölçekli planları da meclisçe kabul edildiği halde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından meclise iade edilerek 10 Aralık 2013'te plana yapılan itirazların kabul edildiği vurgulandı.
 
 MANİFESTO GİBİ İTİRAZ
 
 Bu sonradan yapılan değişiklik ve düzenlemenin yasal bir hükmü, dayanağı ve kanunlara uyarlılığı olmadığı savunulurken itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
 
 "Haksız ve hukuksuz şekilde yapılan iftira ve karalama kampanyaları sonucunda, yerel siyaset içindeki konumlanma beklentileri gibi nedenlerle birlikte planlar dayanaksız bir şekilde meclisçe reddedilmiştir. Yaratılan baskı ortamında Belediye Başkanınca tekrar meclise iade edilerek oluşturulan baskı ve bilgi kirliliği surecinin dayatmasıyla Belediye Meclisi'nin iradesi baskı altına alınmıştır. Yasal, teknik süreç ve gelişmeler göz ardı edilerek, daha önce reddedilen itirazların kabulü sonucuyla hukuk zemini kaybedilmiş, ortaya teknik ve yasal izahı olmayan bir durum çıkarılmıştır. Sanki kamusal alanlar yok ediliyor intibaı yaratılmıştır. Bu son derece yanlış bir algı oluşturmuştur."
 
 Firma meclis kararının geri alınarak hukuki haklarının teslim edilmesini isterken "Yasal haklarımız, ceza tazminat haklarımız saklı kalmak üzere" kaydını düşmeyi de ihmal etmedi.
 
 ÇOCUKLARI GÖTÜRECEK YER YOK
 
 Firmanın yanı sıra Konuksever Mahallesi'nde AVM planlarını iptal edilmesine yönelik mahalle sakinlerinin de dosyada 5 itirazı yer alıyor. İtirazların birinde "Bizim yararımıza neden olan bir konuyu gündemden kaldırdınız?" diye sorulurken bir başkasında AVM planlarının iptalinin yarattığı manevi ve maddi hasarın da incelenmesi istendi. Üçüncü itirazda gelişmekte olan ülke ekonomisine en büyük katkıyı yabancı yatırımların sağladığı belirtilerek "Nitekim Konuksever Mahallesi'ne yapılması planlanan AVM'nin ülkeye, şehre ve halka getireceği faydaları tartışmak yerine konuyu kişisel çıkar doğrultusunda siyasete alet etmek bir yerel yönetimin ana görev ve sorumluluğundan nasıl farklı bir yola saptığının en vahim göstergesidir" ifadelerine yer verildi. Mahalle sakinlerinden gelen en farklı itiraz ise "Konuksever annelerinden biri olarak" diye başlayan dilekçe oldu. Dilekçede "Çocuklarımızı bu AVM'lerde gezdiriyoruz. Eğlenecekleri alanlar o kadar az ki" ifadesine yer verildi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

KONUKSEVER'DE 30 MART SEÇİMLERİ: Muratpaşa'nın Konuksever Mahallesi 30 Mart'ta sandığa Karacaoğlan ve Kızılırmak caddelerinin kesiştiği noktada planlanan AVM tartışmaları arasında gitti. Toplam 13 bin 131 seçmenin bulunduğu mahallede, seçmen 42 sandıkta oy kullandı. Muratpaşa Belediye başkanlığı için kullanılan 11 bin 221 oy geçerli oydan AK Parti adayı Cihan Bulut aslan payını aldı. AVM karşısında 'kabul ve çekimser' arasında bir tutum sergileyen Ak Parti 4 bin 173 oyla mahallenin birinci partisi olurken, CHP 3 bin 646 ve MHP 2 bin 122 oy aldı. AVM'ye en sert karşı duruşu gösteren dönemin belediye başkanı ve DSP adayı Süleyman Evcilmen ise ancak 626 oy alabildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 11 bin 244 geçerli oy içinde yine Ak Parti birinci parti oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 4 bin 426 oy alırken CHP adayı Mustafa Akaydın 3 bin 558 ve MHP adayı Kemal Çelik 2 bin 551 oy aldı. 
DHA-Bölge - Türkiye-Antalya - ANTALYA
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 ben
 17 Haziran 2014 Salı 02:27
AVM ıle yasam alanları ekolojik denge çocukların toprakla buluşması ölüyor. hayvanların soyları tehlikeye gırıyor.dogal ortamı yaratan cevresel etkenlerden cok teknolojik kırlılık sağlıksız ortamların cogalması yabancı fırmaların kazançlarının katlanmasına ortak oluyoruz...AVMlerde saat bulunmaz encere d yoktur .kapalı mekanda yapay plastık oyuncaklarla çocuk parkı ağaçsız kus sesı olmayan temız oksijenden yoksun elektrık elektronık kabloların ortasında...eve geldıgımızde bacak ağrıları cektıgımız güneşın dogal ısı ve ısıgından yoksun.obezıteye davetıyelı yeme ıcme yerlerı...sonra da dr eczane hastane ucgenınde geziyoruz...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber