Gün Haber

Alevi derneğine Ankara operasyonu

Alevi Bektaşi Federasyonu Yön. Kurulu Üyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik, görevinden alındı. Kendisiyle birlikte 7 yönetim kurulu üyesi de görevden uzaklaştırıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Alevi derneğine Ankara operasyonu
Haberler / Antalya
12 Haziran 2014 Perşembe 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aliseydi KARAGÖZ/Özel Haber

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi derneğin Antalya şubesine bir operasyon yaptı. Başkan Hakverdi Çelik ve 7 kişilik yönetim kurulu üyesi görevlerinden uzaklaştırıldı. Hakverdi Çelik’in yerine İsmail Polat atandı. Konuyla ilgili olarak Gün Haber’e konuşan Çelik, “Çok üzüntülüyüm. Hakkımızda şikayet varmış. Şikayetin ne olduğunu da bize söylemiyorlar. Hiçbir gerekçe de ortaya koymadan bizi aldılar” dedi.
Çelik konuşmasını şöyle sürdü;

"2009 eylül ayından bu yana Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi başkanı olarak görev yapmaktayım.1994 yılından bu yana inşaat halinde olan Cemevi’ni biz yönetime geldikten  sonra elimizden geldiği kadar toparladık. Cenaze arabasını ben kendi paramla aldım. Ayrıca Cemevi’mizin ikinci katını tamamen kendi paramla yaptım. Bugünün vakıf yönetimi 2 yıldır göreve geldiğimden bu yana, bizlere her zaman bu mekan bize aittir diye ne bizi çalıştırdılar nede kendileri çalıştı. O günün belediye başkanı sayın Süleyman Evcilmen’i ziyaret ettiğimizde cemevi tapusunu vakfımıza verin ancak yeri ortak olarak kullanmak için protokol yapalım dedik. Bundan sonra bizi yani Alevi Kültür Derneği’mizi binadan çıkarmak için olmadık iftiralar ve yıldırma politikası uyguladılar. En sonunda da bizi hiçbir suçumuz yok iken genel merkeze şikayetlerde bulundular. Farklı kişilerle de genel merkezimize baskı uyguladılar. Alevi Bektaşi Federasyon’u  genel kurulumuzda bana genel başkanlık vaatlerinde bulunanlar şimdi ise beni görevden alıyorlar.Tekrar yeniden aday olacağım korkusu ile beni  yetkileri olmadığı halde böyle bir  çirkin yola başvurdular.Kurumlarımıza hiçbir katkısı olmayanlar şimdi kalkmışlar bizi suçlamaktadırlar.Genel merkezimiz, yönetime gelirken asla siyaset yapmayacaklarını ayrıca siyasetin arka bahçesi olmayacaklarını söylemelerine rağmen, ne yazık ki, Antalya ve Manavgat’tan meclis üyesi aday adayı olmak isteyen bazı kişilerin yanında olmamızı bizden istediler.. Baskı uyguladılar.. İnancımızı siyasete alet etmediğimiz için, ‘Bunu senin yanına bırakmayacağız’ dediler.. ve dediklerini yaptılar.. Bizleri çeşitli oyunlarla ve entrikalarla görevimizden aldılar. Esefle kınıyorum"

KİMLER GÖREVDEN ALINDI?
Başkan: Hakverdi Çelik
Yönetim Kurulu üyeleri:
Nesimi Doğan
İlhami Arıkan
Orhan Aygüneş
Ali Ekber Yıldırım
Süleyman Binboğa
Sumani Kervankıran
Ali Şimşek

KİMLER GELDİ?
Başkan; İsmail Polat
Yönetim Kurulu Üyeleri;
Selçuk Koçnebioğulları
Dursun Ali Akbaba
Gülsüm Erkılıç
Mustafa Çiftçi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber