Gün Haber

Kazakistanlı doktor adaylarının tercihi AÜ

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'ne Erasmus kapsamında Kazakistan'dan gelen öğrenciler, Antalya'yı tercih etmelerinde, daha önce Türkiye'yi aileleriyle birlikte ziyaret etmeleri ve Türkiye'deki öğrenci arkadaşlarının anlatımlarının etkili olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Kazakistanlı doktor adaylarının tercihi AÜ
Haberler / KAMPÜS
6 Ağustos 2019 Salı 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ Tıp Fakültesi'ne Erasmus Kapsamında Kazakistan Nur-Sultan Astana Medical Üniversitesi'nden gelen 6'ıncı sınıf öğrencileri Akbota Aman, Adel Zhumabayeva, Assem Akzanbekova, Elina Sharipova, 2 hafta süreyle staj yapacak. Stajlarının yanı sıra Antalya ve Türkiye'yi tanıma fırsatı elde ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren doktor adayları, hematoloji, gastroenteroloji, nefroloji ve romotoloji branşlarında uzman olmak istediklerini ifade etti.

Doktor adaylarından Akbota Aman, daha önce başka ülkeleri de görme fırsatı bulduklarını, ancak Türkiye'de bulunmaktan özellikle mutlu olduklarını söyledi. Aman, "Dünyada ilklerin yaşandığı üniversitede eğitim almayı ve hocalarıyla tanışmayı arzu etmemiz, bu üniversitenin organ naklindeki başarısı ve Antalya'nın doğal ve tarihi güzellikleri, bizi etkileyen etkenlerin başında yer alıyor" dedi.

AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ata Nevzat Yalçın ise dört öğrencinin de tıp mesleğine büyük ilgi duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Yalçın, öğrencilerin hafta boyunca nöroloji, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, tıbbi onkoloji, yoğun bakım, gastroenteroloji, nefroloji dallarında eğitim alacağını kaydetti.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI'NE ERASMUS KAPSAMINDA KAZAKISTAN'DAN GELEN OGRENCILER, ANTALYA'YI TERCIH ETMELERINDE, DAHA ONCE TURKIYE'YI AILELERIYLE BIRLIKTE ZIYARET ETMELERI VE TURKIYE'DEKI OGRENCI ARKADASLARININ ANLATIMLARININ ETKILI OLDUGUNU SOYLEDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber