Gün Haber

Eski Burdur AFAD Müdürü Oral, beraat etti

BURDUR eski İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Oral, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.
ABONE OL
Abone Ol
Eski Burdur AFAD Müdürü Oral, beraat etti
Haberler / BURDUR
9 Temmuz 2020 Perşembe 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kara duruşması, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcı mütalaasında, sanığın üzerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği hususunda her türlü şüpheden uzak, cezalandırılmasına yeter, kesin ve inandırıcı delil olmadığından beraatını istedi. Son sözü sorulan Mehmet Oral da herhangi bir suç işlemesinin mümkün olmadığını, devletin, hükümetin karşısında hiç olamayacağını, hükümetle aynı görüşte olduğunu ve FETÖ ile adının anılmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti sanığın üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin her türlü şüpheden uzak, kesin inandırıcı ve mahkumiyetine yeterli delil elde edilemediğinden yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle oy birliği ile beraatına ve adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.

Mehmet Oral, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 Kasım 2016'da tutuklanmış 21 Ocak 2017 günü serbest bırakılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nun yürüttüğü FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Emniyet Mahrem imamları soruşturması kapsamında 13 Mayıs 2017'de tekrar tutuklanan Oral, 3 Ekim 2018 tarihinde adli kontrol kararıyla tahliye edilmişti.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber