Gün Haber

Başkandan 'anız yakma' uyarısı

BUCAK Belediye Başkanı Emrullah Ünal, yaz aylarında itfaiye müdürlüğünün çok sayıda yangına müdahale ettiğini, bunların büyük kısmının anız, ot ve bahçe yangını olduğunu belirterek, vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Başkandan 'anız yakma' uyarısı
Haberler / BURDUR
8 Temmuz 2020 Çarşamba 17:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, yaz aylarındaki sıkıntılardan birinin anız, ot ve bahçe yangınları olduğunu söyledi. Başkan Ünal, "Bucak'ta son günlerde en az 2-3 yangına gidiyoruz. Son 1 ayda ise itfaiye ekiplerimiz 30 yangına müdahale etti. Bunların yüzde 90'ı anız, ot ve bahçe yangını. En küçük bir yangın söndürülmese diğer bölgelere sıçrayarak büyük bir felakete sebep vermektedir" dedi.

Yaz aylarında meydana gelen bahçe, ot ve anız yangınları konusunda vatandaşları uyaran Ünal, şöyle konuştu:

“Bahçe yangınlarının çoğu, bahçe temizliği yapıldıktan sonra oradaki çalı ve çırpıyı temizlemek için yakılmasıyla ortaya çıkıyor. Ayrıca piknik yapan vatandaşlarımızın piknik sonunda ateşlerini kesinlikle söndürmeleri gerekmektedir. Söndürülmemiş sigara izmaritlerini kesinlikle bahçelere ve otlu alanlara atmamalılar. Arazilere, ormanlara ve tarlalara cam şişeleri atılmamalı, atılmış olanlar da toplanarak emniyetli bir yere bırakılmalı ya da gömülmeli. İtfaiye müdürlüğümüzün bu yılki teması ve sloganı 'Anız yakarak geleceğini karartma.' Çünkü anızları yaktığımızda bununla birlikte toprak içerisinde faydalı canlılar ve organik maddeleri de yakmış oluyoruz. Bir sonraki yıl verimi artırmak için daha fazla gübreye ve ilaca ihtiyaç var, böylece daha fazla ilaçlı, daha fazla suni gübreli gıdaları tüketmiş oluyoruz."

BUCAK BELEDIYE BASKANI EMRULLAH UNAL, YAZ AYLARINDA ITFAIYE MUDURLUGUNUN COK SAYIDA YANGINA MUDAHALE ETTIGINI, BUNLARIN BUYUK KISMININ ANIZ, OT VE BAHCE YANGINI OLDUGUNU BELIRTEREK, VATANDASLARI DIKKATLI OLUNMASI KONUSUNDA UYARDI. (FOTO:BUCAK-DHA)

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber