Gün Haber

Diş Hekimliğinde İletişimin Önemi

Hastalar seslerini duyurmak ister. Kulağa basit geliyor, ancak diş hekimliğinde genellikle gözden kaçan unsurlardan biridir bu. Aktif dinleme, hastanızın sorunlarını, korkularını ve geçmiş deneyimlerini net bir şekilde duymanızı sağlar.
ABONE OL
Abone Ol
Diş Hekimliğinde İletişimin Önemi
Haberler / Sağlık
10 Haziran 2021 Perşembe 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diş hekimliği hiç kuşkusuz en önemli hekimliklerden bir tanesidir, ancak bazen diş hekimleri endo motor, kanal eğesi, lazer gibi tedavi cihazlarına ve tedavi yöntemlerine çok fazla odaklandığında hasta ile iletişim kurmayı unutabilir.

Diş hekimliğinde aktif dinleme aşağıdaki hususları içerir:

Göz teması kurmak.

Hastanın konuştukları ve söylediklerine dikkat etmek. Hatta bazen daha iyi dinlemek için tedaviye ara vermek.

Yanıt vermeden önce hastanın bitirmesini beklemek, sözgelimi açıklayıcı sorular sormak için hastnın sözünü kesmemek.

Duyulanı doğrulamak, gerekirse hastanın söylediğini özetlemek, ardından konu hakkında görüşleri ifade etmek.

Tüm bunlar, önünüzde oturan hastanın muayenehanenizdeki en önemli kişi olduğunu anlamasına yardımcı olacaktır. Üstelik eksiksiz bir muayene ancak karşılıklı iletişim ile gerçekleşebilir. Bu kapsamda hastanın neden orada olduğunu, geçmiş deneyimlerini, istenen değişiklikleri ve meydana gelen veya tekrarlayan sorunları anlamak için klinik öncesi bir görüşme hayati önem arz eder. Çünkü hastanın diş geçmişini anlamak için radyografiler, CBCT'ler ve MRI'lar kadar hastanın deneyimlerini de anlamak gerekir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla teknolojik dental ürünler ve cihazlar kapsamında diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; [email protected] adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber