Gün Haber

Dekoratif Kültür Taşı ve Tuğlası Renk Tercihleri

Taşların insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Bunun için yalnız dış cephelerde değil iç mekanlara kadar girmeyi de başarmıştır. İç mekanda kullanılan taşlar dekoratif olmakla birlikte doğal taş olarak tanımlanırlar. Son dönemde bu taşlar içerisinde en çok tercih edilen de dekoratif tuğla olmuştur.
ABONE OL
Abone Ol
Dekoratif Kültür Taşı ve Tuğlası Renk Tercihleri
Haberler / GÜN'ün fotoğrafı
4 Mayıs 2020 Pazartesi 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür tuğlası kiremit renginde olan ancak isteğe bağlı olarak farklı renklere de sahip olan doğal taş türüdür. Üretim aşamasında içerisine konulan renk pigmentleri sayesinde nasıl bir dekorasyon oluşturulmak isteniyorsa o renk tercih edilebilir.

Kültür tuğlası gibi iç mekanlarda kullanılan farklı bir üründe dekoratif taştır. Bu iki ürünün amacı mekan içerisinde doğal bir görüntü oluşturulması ve ortamın dekorasyonunun sağlamasıdır. Özelikle rustik bir hava oluşturulmak isteniyorsa bu ürünlerin kullanımıyla ortaya çıkacak sonuç harikalar yaratacaktır.

Doğal Taşlar ve Kullanım Alanları

Doğal taşlar ilk dönemlerde ticari alanlar ve dış cephelerde kullanılan ürün grupları içerisinde bulunuyordu. Daha sonrasında ise bu taşların ortaya çıkarmış olduğu dekorasyonun göze hoş gelmesi evlerde de kullanılmasını sağladı. İlk olarak tek duvar ve koridorda kullanılırken villa, yazlık gibi daha büyük alanda mekanın tamamında tercih edilir oldu.

Doğal taşların kullanımı yalnızca duvar uygulamaları değil aynı zamanda şömine ve barbekü gibi dekoratif alanlarda da görülebilir. Bakıldığında gerçek bir taş görüntüsünün olması ise taşın albenisini artıran faktördür. Üretim aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli nokta doğallık olduğu için taşların hiç birbiri birbirinin aynısı değildir. 

Doğal taşların iç mekana kazandırdığı şey yalnızca dekoratif olması değildir. Uygulaması öncesinde zeminin sıvalı ya da boyalı olması gerekmez. Düz bir zemine rahatlıkla uygulanabilir ve uygulama sonrasında da herhangi bir bakım ya da boya gerektirmez. Dolayısıyla taşlar dekoratif görüntü sağlarken aynı zamanda ekonomik bir tercihte ortaya çıkarmış olur.

Gerçek taşlara göre daha hafif olduklarından dolayı kullanılabilirlik oranı çok daha yüksektir. Gerçek bir taş daha ağırken doğal taşlar hafif olur ve bu sayede istenilen duvarda rahatlıkla kullanılabilir. Kesme ve ekleme kolayca yapılırken duvarda ağırlık yapmaması ise güvenliğin daha yüksek olmasını sağlar.

İç mekan ya da dış mekanlarda kullanabileceğiniz doğal taşlara ugur-ticaret.com adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber