Gün Haber

DEVA ilik için önce donör sonra can olacak

DEVA Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, yönetim kurulu üyeleri ve bazı partililer Kızılay standında kemik iliği donörü olmak için kan verdi.
ABONE OL
Abone Ol
DEVA ilik için önce donör sonra can olacak
Haberler / Siyaset
22 Aralık 2020 Salı 21:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bunu bir siyasi proje olarak değil sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiklerini belirten Siyahkoç şöyle konuştu:

“Kemik iliği nakli için alıcı ve vericinin kan grubunun aynı olması gerekmiyor. Farklı kan grubu olan kişiler arasında da nakil yapılabiliyor. Ülkemizde TÜRKÖK 18 ile 50 yaş arasında, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişi kök hücre vericisi olarak kabul ediliyor. Bizler de sağlık bir birey olarak gönüllü kemik iliği/kök hücre vericisi adayı olduk. Bulaşıcı hastalık, bağışıklık sistemi hastalıklarına ve enfeksiyon hastalıklarına sahip olmayan herkesi de kan vermeye çağırıyorum. Eğer herhangi bir hastalığınız saptanmazsa doku tipi belirlenerek bilgileriniz kemik iliği bankasına aktarılıyor.”  

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında  Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile de birlikte hareket etmeyi planladıklarını vurgulayan Mehmet Siyahkoç,  derdine çare arayanların çözümü DEVA’da aramalarını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber