Gün Haber

Kılıçdaroğlu: "Vali sıcak siyasetin içine giremez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir önceki Antalya ve şimdiki Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nu hedefine aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kılıçdaroğlu:
Haberler / Siyaset
24 Kasım 2020 Salı 20:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı,  "Adaleti sağlayacak olan kurumlardır. Örneğin bir vali devlet adına konuşabilir. Devleti temsil eder bulunduğu yerde. Vali sıcak siyasetin içine girmez. Valilik makamı sıradan bir makam değildir. Diyarbakır Valimiz bir açıklama yapıyor. Pes. Diyarbakır Valisi'nin bu açıklaması devlet adamlığına yakışmaz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Diyarbakır Valisini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Örneğin bir vali devlet adına konuşabilir. Devleti temsil eder bulunduğu yerde. Vali sıcak siyasetin içine girmez. Valilik makamı sıradan bir makam değildir. Diyarbakır Valimiz bir açıklama yapıyor. 'Mesele işsizlik değil, iş beğenmemezliktir. İş var' diyor. Pes. Diyarbakır Valisi'nin bu açıklaması devlet adamlığına yakışmaz" dedi.

VALİ NE DEMİŞTİ?

Karaloğlu, Diyarbakır'da göreve geldiği 5 aydır kendisine en çok iş talebinin geldiğini belirterek, gelen talepler yüzünden camiden arabasına bile binemediğinden yakınmıştı. Karaloğlu, Türkiye'de, sorunun 'işsizlik' değil, 'iş beğenmemezlik' olduğunu savunarak şunları söylemişti:

"Devletin sunduğu imkanlar o kadar muhteşem ki bunu eğer biz doğru şekilde halka, esnafa, işverene, sanayicilerimize indirirsek gençlerimize bunu hakkıyla anlatabilirsek biz mesleki eğitim meselesini çözeriz. 5 aydır Diyarbakır'dayım, en çok talep iş konusunda geliyor. Cuma günü camiye gittiğimde, camiden arabama, sağdan soldan gelen iş talepleri nedeniyle geçemiyorum. İş talep edene 'Ne iş yaparsın' diye soruyorum, 'Her işi yaparım' diyor. Her işi yapan adam hiçbir işi yapamaz. İnsanların yapabileceği şeyler sınırlıdır. Bir mesleğiniz olur, o mesleğin peşinde koşarsınız. Bu 'Her işi yaparım' diyen arkadaşları alacağız, mutlaka bir meslek sahibi yani altın bilezik sahibi yapmamız lazım ki o da iş bulurken kolay iş bulsun. Sanayiciler nitelikli işçi bulamadıkları için dert yanıyor. Küçük sanayi sitesindeki esnaf ise çırak bile bulamadığını söylüyor. Sokaklar işsiz dolu, peki bu nasıl oluyor? O zaman mesele işsizlik değil; mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir. Onun için işsizlerimize meslek öğretmek durumundayız."

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Tacettin
 23 Aralık 2020 Çarşamba 00:43
Ali senden ne olur sen adam ol ilk önce
 HER YER DE OKUMUK İŞSİZ
 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:04
Her Köşe başına 2 yıllık derken 4 yıllık derken üniversite açıldı. Öğrenciler okula gelmeden okul geçiyor sonra mezun oluyor. asgari ücret deyince de o paraya çalışmam diyor. o zaman işsiz kalırsın kardesım. asgari ücrete razı binlerce madur var antalya da . kafeler kapandı ne oldu? heryer işssiz
 Ali
 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:01
Senden ne devlet adamı olur nede siyasetçi sen koca bir hiç birşeysin
 Erkan
 25 Kasım 2020 Çarşamba 10:54
Mesele, problemi doğru anlayabilmek ve anlamak istememek ile ilgili...
 Üniversite Öğrencisi
 24 Kasım 2020 Salı 22:10
Vali başlarının çaresine bakın dememişki, güzelce demiş ki, eğitim verelim niteliki hale getirelim. Ne var bunda.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber