Gün Haber

Cerrahlara izsiz tiroit eğitimi

SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24-'dudak içinden izsiz tiroit ameliyatı' eğitim günleri tamamlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Cerrahlara izsiz tiroit eğitimi
Haberler / Sağlık
30 Ekim 2019 Çarşamba 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eğitim seminerine, Türkiye genelindeki çeşitli merkezlerde görev alan genel cerrahi uzmanları katıldı. Eğitim semineri transoral endoskopik tiroit cerrahisinin teorik bölümüyle başladı. Sonrasında canlı cerrahi yapılarak katılımcılara ameliyat hakkında detaylı bilgi verildi. Aynı ameliyatın robot ile gerçekleştirilmesi konusunda da bilgiler paylaşıldı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi klinik öğretim görevlisi Doç. Dr. Bülent Dinç ve Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Makay tarafından gerçekleştirilen eğitim, cerrahlar tarafından dikkatle takip edildi. Doç. Dr. Dinç çalıştayın çok verimli geçtiğini, toplantıya ilginin fazla olmasından dolayı ilerleyen zamanlarda bu tip bilimsel programların tekrarlanabileceğini kaydetti.

Çalıştay hakkında bilgi veren Doç. Dr. Dinç, bu tekniklerin dünyada yeni gelişen yaklaşımlar olduğunu ve ülkemizde de bu ameliyatları dünya standartlarında uygulayabilen merkezler olduğunu belirtti. Eğitimin altını çizen Doç. Dr. Dinç bu ve benzeri bilimsel toplantılara ilgi duyan cerrahlara, izsiz tiroit ameliyatı yöntemini öğreterek yaygınlaşmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber