Gün Haber

Organ koordinatörlerine sertifika

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde düzenlenen, organ ve doku nakli koordinatörlüğü sertifikasyon eğitimi tamamlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Organ koordinatörlerine sertifika
Haberler / Sağlık
19 Ekim 2019 Cumartesi 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Öğr. Gör. Nilgün Bilal'in direktörlüğünü yaptığı eğitim programı tamamlandı. Eğitim programına, donör çıkartma potansiyeli yüksek olup, sertifikalı organ nakli koordinatörü bulunmayan merkezler ile ulusal koordinasyon ve bölge koordinasyon merkezlerinde görevli personeli katıldı.

EKİP ÇALIŞMASI ÖNEMLİ

Eğitimin amacının yürürlükteki ilgili mevzuatta görevleri tanımlanan organ ve doku nakil koordinatörlerini görevlerini etkin ve verimli biçimde yerine getirebilecek yeterliliğe kavuşturmak ve sertifikalandırmak olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Bülent Aydınlı, donanımlı ve eğitimli koordinatörlerin kadavra ve donör sayısını artırmada önemli role sahip olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Aydınlı, koordinatörler ve hekimler arasındaki ekip çalışmasının önemine değindi.

AÜ Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Nilgün Bilal, organ bağışı ve organ nakli hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla 'Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Sertifikasyon' eğitimi düzenledikleri, sertifika eğitimiyle organ bağışına büyük katkı yapıldığını söyledi.

Eğitim programına katılan 25 sağlık personeli, eğitim sonunda katılım belgelerini aldı. Teorik eğitimde başarılı olan katılımcılar, iki ay sürecek alan uygulamalarının ardından koordinatörlük sertifikası alabilecek.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI PROF. DR. TUNCER KARPUZOGLU ORGAN NAKLI EGITIM ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZI'NDE DUZENLENEN, ORGAN VE DOKU NAKLI KOORDINATORLUGU SERTIFIKASYON EGITIMI TAMAMLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber