Gün Haber

Finike'de katarakt ameliyatları başladı

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde en yeni teknolojiye sahip modern FAKO cihazlarıyla katarakt ameliyatları yapılmaya başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Finike'de katarakt ameliyatları başladı
Haberler / Sağlık
23 Ekim 2019 Çarşamba 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, en yeni teknolojiye sahip modern FAKO cihazlarıyla katarakt ameliyatlarının yapılmaya başlandığını kaydetti. Başhekim Kurt, "Finike Devlet Hastanesi Göz Kliniği'nde göz ultrason cihazı, ameliyathaneye yeni alınan göz ameliyat mikroskobu ve dikişsiz katarakt ameliyatında kullanılan FAKO cihazları tüm dünyada kullanılan son teknolojik cihazlardır. Hastalarımızın başka merkezlere sevkini azaltılması, hasta konforunu ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlayarak hastanemizin teknik donanımlarını artırmaya devam ediyoruz" dedi.

Devlet Hastanesi'nde katarakt ameliyatlarını uygulamaya başlayan göz hastalıkları uzmanları Op. Dr. Kenan Yiğit ile Op. Dr. Nuray Yazıcı, göz sağlığını tehdit eden hastalıklardan birinin katarakt olduğunu belirterek, "Katarakt hakkındaki en önemli husus, görme yeteneğinin giderek kaybedildiği için tedavinin geciktirilmemesidir. Dikişsiz katarakt ameliyatı olarak da bilinen fakoemülsifikasyon ve göz içi lens implantasyonu yöntemini hastalarımıza uyguladık. Bu yöntemde ultrason enerjisiyle kataraktlı mercek temizlenerek ve göz içine yapay mercek konuluyor" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber