Gün Haber

Akaydın; 'Tiyatro'... Özel; 'Tiyatro değil bal gibi darbe'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "15 Temmuz bazı yerlerde "tiyatroydu' deniliyor, tiyatro miyatro değil, bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi" dedi. Bu sözler, "15 Temmuz olayı bir tiyatrodur. Ben TV’den komedi izler gibi izledim" diyen Mustafa Akaydın'ı hatırlattı.
ABONE OL
Abone Ol
Akaydın; 'Tiyatro'... Özel; 'Tiyatro değil bal gibi darbe'
Haberler / Siyaset
12 Temmuz 2019 Cuma 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"15 Temmuz gecesi neden Mecliste az milletvekili vardı?" sorusunun hep sorulduğunu anımsatan Özel, 14 Temmuz Perşembe günü Meclis Genel Kurulunun kapandığını, milletvekillerinin çoğunun da Ankara'dan ayrıldığını söyledi.

Özel, kendisinin nöbetçi grup başkanvekili olduğunu, hafta sonu da hayırlı bir iş için Bursa'ya gideceğini, bu nedenle Ankara'da bulunduğunu anlattı.

Bir darbe girişimi olduğu anlaşılınca, Ankara'daki milletvekillerinin Genel Merkeze çağrıldığını,15 kişi olduklarını belirten Özel, durumu kısaca değerlendirdikten sonra "Meclisi açmamız, sahip çıkmamız lazım" kararı aldıklarını ifade etti.

Özel, bunu diğer partilerle hızla görüştüklerini, tüm partiler ve dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın çok olumlu baktığını ve Meclise gelerek, Meclisi açtıklarını anımsattı.

BAL GİBİ KANLI DARBE GİRİŞİMİYDİ

Özel, bu darbenin öngörüldüğünü savunarak, "Önlenebilirdi, sonuçlarından yararlanıldı. Ama bu, darbeyi darbe olmaktan çıkarmaz. Bu kanlı bir darbeydi, bazı yerlerde, bazı sözler duyuyoruz, 'tiyatroydu...', tiyatro miyatro değil bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi, rejime, Meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu ve bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan bir darbe girişimiydi" diye konuştu.

AKAYDIN NE DEMİŞTİ?

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 3 Ağustos 2017 tarihinde Antalya'da bir toplantıda gazetecilere yaptığı, “15 Temmuz olayı bir tiyatrodur. Ben TV’den komedi izler gibi izledim” sözlerini kullanması sebebiyle hakkında dava açılan Mustafa Akaydın, yargıya verdiği ifadede de "Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım" demişti.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber