Gün Haber

Bir tek o anket şirketi bildi

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 54.20’sini alarak CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. AKP’nin adayı Binali Yıldırım ise yüzde 44,99 oranında oy aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Bir tek o anket şirketi bildi
Haberler / Siyaset
24 Haziran 2019 Pazartesi 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İBB seçimlerinin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 23 Haziran'da yeniden sandığa gidileceğinin açıklanmasının ardından anket şirketleri kimin kazanacağına dair halkın nabzını ölçmüştü.

Peki sonuçlar nasıldı?

KONDA BİLDİ

Konda araştırma şirketinin gerçekleştirdiği son ankete göre İmamoğlu oyların yüzde 49'unu alırken AKP’nin adayı Binali Yıldırım yüzde 40,9 oranında oy toplayacağı ön görülmüştü. Ancak yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmen orantılı bir şekilde dağıtıldığında ise Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın ise yüzde 45 oy oranına ulaşacakları hesaplandı.

ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık'ın anketine göre ise Binali Yıldırım yüzde 47 olarak gösterilirken Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 46,7'de olarak gösterilmişti.

ADA Araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların verdiği cevaplara göre kararsızların dağıtılması sonucunda Binali Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64'lük oranla önde olduğu belirtilmişti.

Optimar Araştırma şirketi, Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım’ın dört puan önünde olduğunu söylemişti.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre ise İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 olarak gösterilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 25 Haziran 2019 Salı 09:53
Aday seçimi tamamen yanlış,yıprandı bunlar,sağdan topla,soldan topla 50 kişi üzerinden siyaset yapılıyor.Halk bıktı hep aynı yüzleri görmekle,Binali Yıldırım 17 senedir siyasetin her yerinde çalışmış,tanınırlığı fazla diye koymanın ne anlamı var,koy şöyle 50 yaş altı yeni bir yüz,oda çıksın yarışsın,bakın Ekrem İmamoğlu yeni biri,kimse tanımıyordu ne oldu kampanya sonunda herkes tanıdı,siyasetin dili değişiyor,kimse artık bağıran çağıran değil,şunu yaptım bunu yaptım diyen değil,yumuşak dil ve kucaklayan tavrı benimsiyor.Ekrem İmamoğlu'da ondan kazandı.Bir de siyaset de en kötü şey,adayın bölgesinden tutunda, etnik kökeni, dini inancı neden konuşulur,hepside bu ülkenin kimliğini taşıyan insanlar,bakın ne oldu bu seçimde bu çok konuşuldu, ama ters tepti,millet ne söylüyorsun ona bakıyor.Bu da umarım siyasilere ders olur.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber