Gün Haber

Ak Partili rektörler dönemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AKP döneminde yapılan tartışmalı rektör atamalarını bir çalışma altında topladı.
ABONE OL
Abone Ol
Ak Partili rektörler dönemi
Haberler / KAMPÜS
23 Ağustos 2020 Pazar 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sunulan çalışmada özetle şunlar yer aldı:

AKP döneminde 7 vekil rektör oldu: Geçen günlerde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan eski AKP milletvekili Necdet Ünüvar’ın yanı sıra daha önce 6 farklı eski AKP milletvekili de rektör olarak atandı. Eski AKP Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AKP İstanbul Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak Ege Üniversitesi’nde, eski AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise 9 Eylül Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapıyor.

2 ismin görev süresi doldu: Eski AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın Avrasya Üniversitesi’nde, eski AKP Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı’nın da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde rektörlük görev süresi doldu.

İktidara yakın 5 isim: AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. AKP Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in kardeşi İsmail Güvenç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü’ne yerel seçimlerde AKP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hasan Gönen de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı. Söz konusu üç ismin görev süreleri doldu. AKP Kayseri Milletvekili Havva Çalış’ın eşi Mustafa Çalış Erciyes Üniversitesi’nde, 2007 genel seçimlerinde AKP’nin Erzurum Milletvekili aday adayı olan Ömer Çomaklı’nın da Atatürk Üniversitesi’nde rektörlük görevi sürüyor.

Mahmut Lıcalı (Cumhuriyet )

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Osman
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 08:27
28 şubat dönemlerinde ki rektörlerin alayı chpliydi.Rektörler eğitim yerine siyaset yapıyordu.Meşhur Nur Serteri chp ödüllendirerek milletvekili ysptı.Chp önce kendi karanlık geçmişine baksın.
 Abc Cba
 23 Ağustos 2020 Pazar 19:43
Özlenen hanım akpli değil.
 taş
 23 Ağustos 2020 Pazar 13:08
Liyakat öldü,buyurun cenaze namazına.ama bilin ki geride çok büyük bir enkaz kalacak.Öyle böyle değil her konuda çok büyük bir yıkımla karşılaşılacak.Yıllarca düzeltmek için çok uğraşılacak çok.Tabi faturayı hepimiz ödeyeceğiz.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber