Gün Haber

Yeni rektöre eski emniyet müdürü Tonbul danışman oldu

Antalya eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın danışmanı oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni rektöre eski emniyet müdürü Tonbul danışman oldu
Haberler / KAMPÜS
20 Ağustos 2020 Perşembe 18:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın işlettiği Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı’nda bir süre koordinatörlük görevinde bulunan Tonbul, yaklaşık bir yıl kadar önce bu görevinden ayrılmıştı.

Tonbul’un daha önce o koltukta oturan, yine Antalya’nın eski Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın yerine atandığı öğrenildi. Arslan, geçtiğimiz yerel seçimlerde Ak Parti’den Sivas’ın Gürün İlçesi’ne belediye başkanı adayı olunca bu görevinden de fiilen ayrılmıştı.

CEMİL TONBUL KİMDİR?

Cemil Tonbul, 10 Mayıs 1964 yılında Trabzon ili Akçaabat ilçesi Kirazlık Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon ili Akçaabat ilçesinde tamamladı. 1985 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden, 1986 yılında ise Polis Akademisi'nden mezun oldu.

1986′da Polis Akademisi’nden mezun olan Tonbul sırasıyla, Asayiş Daire Başkanlığı, Muş ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında çalıştı.

Azerbaycan Bakü Büyükelçiliği Güvenlik Ataşeliği yaptı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda görev alan Tonbul, polis başmüfettişliği de yaptı.

EGM Özel Harekat Daire Başkanı iken 8 Ocak 2014 tarihinde Antalya İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında Antalya’da emniyet müdürü olan Tonbul, Eylül 2017’de 56 emniyet mensubu ile birlikte emekliye sevk edilmişti.

Tonbul, 16 Nisan 2018 tarihinde ise Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı’nın güvenlik koordinatörü olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 kücük Erol
 1 Ocak 2022 Cumartesi 12:08
Cemil tonbul güzel ve zor görevleride Başarıyla yapmıştır Böyle yüreyi halkın yanında olan bi insanın antalya akdeniz ünüverstesinde görev alması Bence güzel birşey Böyle insanlar keşke Bütün ünüverstelerde olması lazım diye düşünüyorum yaptığı işleri araştırın direk kesip atmak doğru bi kelme asla deyil unutmayın sağlıklı Başarılar efendim
 Ts61
 20 Ağustos 2020 Perşembe 23:44
Edebiyat mezunu olduğunuz için anlarsınız.edebiyatın fakülte sekreterini görevden alın lütfen.
 hoşgeldin reis
 20 Ağustos 2020 Perşembe 18:18
trabzonlular seninle. üniversite idari işlere el atın lütfen

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber