Gün Haber

Yobazlar iyice azdı

Bir grup yobaz, Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykelindeki genç kadın figürünü örnek gösterip ulu önder Atatürk’e sosyal medya üzerinden saldırırken, içlerinden biri de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan tüm Atatürk heykellerinin kaldırılmasını istedi.
ABONE OL
Abone Ol
Yobazlar iyice azdı
Haberler / Antalya
19 Ağustos 2020 Çarşamba 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Atatürk’e, ‘Ataput’ benzetmesi yapan, onun cehennem ateşinde yandığına ilişkin semboller kullanan yobazlar, bu kez Antalya’daki heykeldeki genç kız figürüne taktılar.

HEYKELİN PARASINI ANTALYA HALKI VERMİŞTİ

Antalya halkından toplanan bağışlarla 1964 yılında Hüseyin Gezer’e yaptırılan Atatürk heykelindeki kız-erkek figürleri, gençlerin ülkenin bekçileri olduğunu simgeliyor ve onlara verilen güven anlamını taşıyor. Ulusal Yükseliş Anıtı’ndaki genç kızın göğsünün açık olması bazı yobazları kızdırdı.

12 ton bronz kullanılarak yapılan 6 metre yüksekliğindeki Antalya’nın simge heykelinin fotoğraflarını paylaşan Atatürk karşıtları, genç kızın figürü için ‘Fahişe’ derken, bazıları da ‘Sabrımız kalmadı’ diye yazdı.

Kimileri, bu heykellerin yıkılmasını gerektiğini yazdı, biri daha da ileri giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u etiketledi, ‘Heykelleri kaldırın’ mesajı verdi.

ANTALYA ULUSAL YÜKSELİŞ ANITI:

Yerden birden bire yükseliveren kaidenin en uç noktasında yer alan figürler, kurtuluşu, birlik ve beraberliğimizi, yüce Atatürk'ün önderliğinde, bir dizi zaferle kurulan modern Türk Devletini temsil eder. Anıt kaidesinde yer alan tarihler 19 Mayıs 1919'dan başlayarak yeni Türkiye Devletinin kuruluş sürecini başlatan zaferler, devletin kuruluşunda atılan adımlar, yeni Türk Devletine modern kimliğini veren devrimler zeminden başlayarak hızla yükselen anıtın basamaklarını meydana getirir. Ayrıca altta bulunan, üzerinde çeşitli olayların ve inkılap tarihlerinin yer aldığı basamaklar Hürriyet için verilen çabayı; üstte Atatürk'ün bindiği şahlanan "gemsiz" at bağımsız yükselmeyi simgeler. Atatürk'ün yanında yer alan kız-erkek figürleri gençliğin ülkenin bekçiliğini ve onlara verilen güven anlamını taşır. Türkiye'nin en anlamlı anıtlarından biridir.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 demir
 20 Ağustos 2020 Perşembe 07:00
Bir yere bakınca ne görmek istiyorsan onu görürsün.Tabi zihniyet meselesi,kadına bakış açısından tutunda bir sürü sorunlu kafa bir araya gelince ağızlarından köpükler saçarcasına saldırıya geçiyorlar.Bu güruhu hem ülke tarihimizde,hemde yakında orta doğuda neler yaptıklarını gördük.Kendileri gibi düşünmeyenleri kestiler,yetmedi kızları kadınları pazarlarda cariye diye sattılar.Kafa aynı kafa örümcek kafa,Mustafa Kemal ve arkadaşları önderlik yaparak bu millet topluca bir 'KURTULUŞ ŞAVAŞI'verip bu ülke kurtulmamış olsaydı,bu gün Antalya İtalyanın'dı,bu kin bu düşmanlık niye,bir kesim var 'ATATÜRK' gördüler mi tavana sıçrıyorlar.Ne yapmış sizin dedelerinizi esaret den kurtarmış,nenelerinizi İtalyanlının,Fransızın,İnğilizin,elinden almış.Birde bunu düşün ismin şimdi başka bir şey olacaktı,bunları bilmene rağmen hala nankörlük yapıyorsan,o zaman en yakın sağlık kuruluşuna git ve bir kan testi yaptır.Göreceksin dedelerin İTALYAN,FRANSIZ,İNGİLİZ çıkacak.Muhtemelen o nedenle saldırıyorsundur.
 Tayfun ŞANLI
 19 Ağustos 2020 Çarşamba 19:22
Kaldırın yıkın yakın ,kitaplardan silin. Ruhumuzdan nasıl sileceksiniz münafıklar?
 Sema
 19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:45
Burasi Turkiye Ataturk ün kurdugu özgür cumhuriyetin hakim oldugu yer batiyorsa arap ulkelerine gitsinler kimse zorla tutulmuyor burda ...
 Bilal
 19 Ağustos 2020 Çarşamba 12:56
Tek kelimeyle Allah belanızı versin; Atatürk olmasaydı bugün ülke ve biz varmıydık;

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber