Gün Haber

Yemekler güneşte pişiyor

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın patentini aldığı 'Şemsa' adlı güneş ocağı Manisalı kadınlara tanıtılmaya başlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Yemekler güneşte pişiyor
Haberler / Türkiye
21 Ekim 2011 Cuma 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Ege Bölge Sorumlusu Ayşe Temiztaş, Köy-Koop Manisa Merkez Kadın Kooperatifi Manisa Şube Başkanı Nilgün Beşirik'le, Manisa Kadın Kooperatifi'nde tanıtımı yaptığı güneş ocağının, ekonomik olmasının yanı sıra çevreci, güvenli, ekonomik ve sağlıklı olduğuna dikkat çekildi. Güneş ocağının sebzeleri 2, baklagilleri 3 saatte pişirdiğini anlatan Temiztaş, "Güneş ocağı tencere, çevresindeki metal panellerden oluşuyor. Pişirilmek istenen bakliyat ya da sebze bir miktar suyla emaye tencerenin içine konuyor. Kapağı olmayan tencerenin üzerine özel poşeti geçirilip, güneş görebilecek uygun bir yere konuyor. Tencerenin çevresindeki metal paneller güneş ısısını tencereye yansıtıyor. Böylece pişirme sağlanıyor. Pişirilen yemekler kızartılmadığı için sağlıklı oluyor. Yemekler çok yüksek sıcakta pişmediği için, besin değerini kaybetmiyor, tat, koku ve lezzetini koruyor. Sadece bakliyat ve sebze pişiren güneş ocağını kooperatifimizde 50 liradan satıyoruz. Evkadınlarımız güneş ocağından çok memnun kalacaklar" dedi.
 
DHA-Manisa - İlker KILIÇASLAN

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber