Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Ege Bölge Sorumlusu Ayşe Temiztaş, Köy-Koop Manisa Merkez Kadın Kooperatifi Manisa Şube Başkanı Nilgün Beşirik'le, Manisa Kadın Kooperatifi'nde tanıtımı yaptığı güneş ocağının, ekonomik olmasının yanı sıra çevreci, güvenli, ekonomik ve sağlıklı olduğuna dikkat çekildi. Güneş ocağının sebzeleri 2, baklagilleri 3 saatte pişirdiğini anlatan Temiztaş, "Güneş ocağı tencere, çevresindeki metal panellerden oluşuyor. Pişirilmek istenen bakliyat ya da sebze bir miktar suyla emaye tencerenin içine konuyor. Kapağı olmayan tencerenin üzerine özel poşeti geçirilip, güneş görebilecek uygun bir yere konuyor. Tencerenin çevresindeki metal paneller güneş ısısını tencereye yansıtıyor. Böylece pişirme sağlanıyor. Pişirilen yemekler kızartılmadığı için sağlıklı oluyor. Yemekler çok yüksek sıcakta pişmediği için, besin değerini kaybetmiyor, tat, koku ve lezzetini koruyor. Sadece bakliyat ve sebze pişiren güneş ocağını kooperatifimizde 50 liradan satıyoruz. Evkadınlarımız güneş ocağından çok memnun kalacaklar" dedi.
DHA-Manisa - İlker KILIÇASLAN