Gün Haber

Ümit Uysal'dan 'Tüzük' çıkışı

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 6-9 Eylül’de Ankara’da toplanacak Tüzük Kurultayı ile ilgili, ‘tam demokratik CHP’ için yeni bir tüzük hazırlığında olduklarını açıkladı, istediği değişikliklerle ilgili önerilerini sıraladı.
ABONE OL
Abone Ol
Ümit Uysal'dan 'Tüzük' çıkışı
Haberler / Antalya
3 Eylül 2024 Salı 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bugün önce sosyal medya hesabından, “Amasız fakatsız tam demokratik CHP, tam demokratik Türkiye istiyoruz!” paylaşımı yapan Ümit Uysal, kurultay ile ilgili de şunları söyledi:

“Kurultay delegeliğinden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Bir karşı çıkış değil. Parti içinde herhangi bir grupla ortak hareket değil. CHP’den yanayız, Türkiye’den yanayız.”

Başkan Uysal’ın önerileri şöyle:

Parti Meclisi (PM), 100 kişiye çıkarılmalı. PM’de Gençlik ve Kadın kolları başkanlarının da oy hakkı olmalı.

MYK üyelerinin 3’te 2’si uzmanlık alanına göre PM’de oylamayla seçilmeli.

Adayların belirlenmesinde Genel Merkez kontenjanı yüzde 3 olmalı ve temel prensip adayların önseçimle belirlenmesi tüzükte yer almalı.

KURULTAY TAKVİMİ

Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas’ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 3 Eylül 2024 Salı 22:10
Siyasi Partiler kanununa göre Genel Merkez Kontenjanları yüzde 5 diye belirlenmiş.Yani tüzüğe yüzde 5 altında bir rakam yazamazsınız. Ancak Genel Merkez bu yüzde 5' i kullanmayabilir.Gerekirse daha az kullanabilir.Ancak bu gün gelinen noktada bırakın yüzde 5'i Genel Merkez kontenjan yüzde 15 olsun istiyormuş.Oda 90 milletvekili demek,geriye ne kalıyor. Özgür ÖZEL kongrede ön seçim olacak diye bas bağırarak Genel Başkanlığı kazandı.Gelinen noktada oda su koyuvermişe benziyor.Koltuk tatlı geldi tabi.Yüzde 5'in üzerindeki kontenjan kurultayda geçmez.Yerel Seçimler dahil,İlçe,İl Başkanları dahil,milletvekilleri bütün üyelerin katılımıyla seçilmelidir. Eğer tüzük parti tabanının istediği gibi olmazsa EKİM ayında delege imzaları toplanmaya başlanır ve OLAGANĞÜSTÜ seçimli KURULTAYA gidilir.Özgür ÖZEL'de Genel Başkanlığı koruyamaz.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber