Gün Haber

Türk sanatçı Refik Anadol'dan dünyada ilk

Dünyanın ilk "Yapay Zekâ Sanatları Müzesi"ni, Türk medya sanatçısı Refik Anadol açmaya hazırlanıyor. ABD'de yapılacak olan müzenin, 3 boyutlu görsellerle 'yaşayan müze' olarak tasarlanması hedefleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Türk sanatçı Refik Anadol'dan dünyada ilk
Haberler / Türkiye
25 Eylül 2024 Çarşamba 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk medya sanatçısı Refik Anadol'un geliştirdiği Dataland adlı dijital müze, Los Angeles'taki The Grand LA binasında hayata geçirilecek. Yaklaşık 1.800 metrekarelik alanda açılacak olan müzede yapay zeka sanat eserleri sergilenecek ve ziyaretçilere farklı deneyimler sunulacak. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Anadol, Dataland’ın diğer müzelerden farklı olacağını belirterek, 3 boyutlu görsellerle "yaşayan bir müze" inşa ettiklerini ifade etti.

Refik Anadol Studio'dan yapılan açıklamada, dünya genelinde 70'ten fazla şehirde eser sergiledikleri vurgulanarak, teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde geleneksel müze modelinin yeniden tasarlanmasına yönelik çalışmalar yaptıkları belirtildi. Dataland, sanat ve bilimin öncülerini bir araya getirerek her kesimden insanı daha önce görülmemiş deneyimlerle ağırlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber