Türk Sağlık-Sen’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sendika tarafından Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na 4/C’liler ve Vekil Ebe Hemşirelere kadro verilmesi için yapılan başvuruların reddedilmesi üzerine Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açılan davada 4/C’lilerin ve vekil ebe hemşirelerin kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmasının Anayasanın kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekildi. Dava dilekçesinde Devlet organları ve idarenin statü hukuku çerçevesinde görev yapan kamu görevlileriyle ilgili düzenlemelerde de eşitlik ilkesine uygun davranması gerektiğini ifade edildi. Anayasa mahkemesinin de daha önce verdiği bir kararda aynı işi yapan ve aynı sorumlulukları taşıyan ve kamu hukuku ilişkisi içinde çalışan kişilerin aynı statü içinde bulunmaları gerektiğine dikkat çekildi.
Söz konusu nedenlerle 4/C’lilerin ve vekil ebe hemşirelerin memur kadrosuna geçme hakkından faydalandırılmamasının her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğu belirtildi. Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının kadro başvurusunu ret etme işlemlerinin iptali istendi.
“HEDEFİMİZ VE İSTEĞİMİZ TÜM KAMU ÇALIŞANLARININ KADROLU OLMASIDIR”
Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Biz kamuda görev yapan tüm çalışanların kadrolu olmasını istiyoruz. Bu anlamda Kanun hükmünde kararname ile sözleşmelilerin kadroya alınması önemli bir gelişme oldu. Fakat vekil ebe hemşireler ile 4/C’lilerin kapsam dışı bırakılması bir eksiklikti. Türk Sağlık-Sen olarak 4/C’lilerin ve vekil ebe hemşirelerin kadroya geçirilmesi için Maliye Bakanlığı’na ve Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmıştık. Maliye bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdik. Başvurularımıza olumlu bir cevap gelmemesi üzerine konuyu yargıya taşıdık. Kadro mücadelesini hukuki yollarda da sürdüreceğiz. Hedefimiz ve isteğimiz tüm kamu çalışanlarının kadrolu olmasıdır. Bunun içinde her zeminde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.(ANKA)