Yeni dönemde turizm alanında gastronomi, kültür ve sağlık turizmine ağırlık verilmesi hedefleniyor. ANGİAD üyesi Mustafa Korkutata, her şey dâhil sisteminin gıda israfına neden olduğunu belirterek, turistlerin otelden çıkarılarak şehir merkezlerindeki yöresel restoranlarda yemek yemeye teşvik edilmesini önerdi. Bu yöntemle hem esnafın kazanç sağlaması hem de Türkiye’nin Yunanistan ile rekabet edebilmesi hedefleniyor.
Korkutata, her şey dâhil sisteminin Türkiye’nin sıfır atık politikasıyla uyumsuz olduğunu ve gıda israfının yıllık 50 milyar lirayı bulduğunu ifade etti. Ayrıca, her şey dâhil otellerde tabaktan dönen yiyecek oranının yüzde 65’e ulaştığı ve günlük kişi başına 220-400 gram gıdanın çöpe atıldığı bilgilerini paylaştı. Korkutata "Bu otellerden kaynaklı gıda israfının yıllık 50 milyar liraya ulaştığını gösteriyor" dedi.
(Esma Altın- Türkiye Gazetesi)