Gün Haber

Turizmde yeni hedef: 'Her şey dahil' sisteme son

Türkiye, 2028’de 80 milyon nitelikli turist hedefine ulaşmak için ‘her şey dâhil’ sisteminden kademeli olarak uzaklaşmayı planlıyor. Konuyla ilgili uzmanlar "Yıllık 50 milyar lira çöpe gidiyor" derken, Yunanistan ile fiyat olarak rekabeti de hedefleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Turizmde yeni hedef: 'Her şey dahil' sisteme son
Haberler / Turizm
5 Eylül 2024 Perşembe 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni dönemde turizm alanında gastronomi, kültür ve sağlık turizmine ağırlık verilmesi hedefleniyor. ANGİAD üyesi Mustafa Korkutata, her şey dâhil sisteminin gıda israfına neden olduğunu belirterek, turistlerin otelden çıkarılarak şehir merkezlerindeki yöresel restoranlarda yemek yemeye teşvik edilmesini önerdi. Bu yöntemle hem esnafın kazanç sağlaması hem de Türkiye’nin Yunanistan ile rekabet edebilmesi hedefleniyor.

Korkutata, her şey dâhil sisteminin Türkiye’nin sıfır atık politikasıyla uyumsuz olduğunu ve gıda israfının yıllık 50 milyar lirayı bulduğunu ifade etti. Ayrıca, her şey dâhil otellerde tabaktan dönen yiyecek oranının yüzde 65’e ulaştığı ve günlük kişi başına 220-400 gram gıdanın çöpe atıldığı bilgilerini paylaştı. Korkutata "Bu otellerden kaynaklı gıda israfının yıllık 50 milyar liraya ulaştığını gösteriyor" dedi.

(Esma Altın- Türkiye Gazetesi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber