Gün Haber

Şırnak'ta çatışma: 2 asker şehit

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda, 10 terörist öldürülürken, çatışmada 2 askerin şehit düştüğü, 4 askerin ise yaralandığı bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Şırnak'ta çatışma: 2 asker şehit
Haberler / Türkiye
14 Şubat 2012 Salı 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda ilk bilgilere göre 10 PKK'lı öldürüldü. Çatışmada 2 askerin şehit düştüğü 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Diğer yandan Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde meydana gelen başka bir çatışmada da 1 terörist öldürülürken, bir terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Bu çatışma öncesinde bir kamyonda yakalan 125 kilogram patlayıcı ise imha edildi.
 
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, PKK'lıların bulunduğu alanı tespit etti. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, sıcak temas sağladığı PKK'lılarla çatışmaya girdi. Çatışmada ilk bilgilere göre 10 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lıların silahları da ele geçirilirken, çatımada 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.
Bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.

(Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber