Gün Haber

Adam başı 1000 TL'ye kahvaltı olur mu?

Yazık… Yazık… Yazık… 20 AKP’linin sabah kahvaltısına 20 bin lira fatura geldi, hesabı bakanlık ödedi. Kısaca, yemeği vekiller yedi, hesabı millet ödedi.
ABONE OL
Abone Ol
Adam başı 1000 TL'ye kahvaltı olur mu?
Haberler / Türkiye
13 Şubat 2012 Pazartesi 21:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sözcü Gazetesi’nde yer alan bir habere göre, Aile Bakanı Fatma Şahin, çalışmalarını ve yeni projelerini sunmak için geçen ay TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerine AKP’ye yakın bir işadamının otelinde bir kahvaltı verdi.

Vergilerle ödendi

26 üyeli komisyonun CHP’li 6 üyesi, “bu kadar lükse gerek yok” diyerek kahvaltıya gelmedi. Buna rağmen kahvaltılı sunum toplantısı yapıldı. Fatura ise dudak uçuklattı. Bakanlık otele, tam tamına 19 bin 470 lira hesap ödedi.

Bakanın yanıtı şoke etti

CHP’nin protestosu nedeniyle bakanın programına AKP’li komisyon üyeleri katıldı. Lüks otelde kahvaltıya karşı çıkan CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, bilgi edinme kanunu çerçevesinde otele ne kadar ödeme yapıldığını sordu. Kahvaltının maliyeti vekili şoke etti. Çünkü bakanlık, 20 kişinin katıldığı kahvaltı için otele 19 bin 470 lira ödeme yapıldığını, bunun da Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin tören, temsil ve ağırlama tertibinden ödendiğini açıkladı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun 26 üyesi bulunuyor. Komisyonun 16 AKP’li, 6 CHP’li, 3 MHP’li ve 1 BDP’li milletvekili üyesi bulunuyor. Son altı yılda devletin kasasından 594 milyon 190 bin lira temsil ve tanıtma gideri olarak harcandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber