Gün Haber

Serik'teki yangın korkuttu

ANTALYA'nın Serik ilçesinde 3 saatlik çalışma sonrası söndürülen yangında, 0,5 hektar ormanlık alan, 5 dönüm zeytin ve meyve bahçesi ile bahçedeki bir baraka zarar gördü.
ABONE OL
Abone Ol
Serik'teki yangın korkuttu
Haberler / Antalya
17 Ağustos 2024 Cumartesi 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yangın, dün saat 23.00 sıralarında Sarıabalı Mahallesi Terziler mevkisindeki ormanlık henüz belirlenemeyen nedenle başladı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye, orman işletme müdürlüğü personeli ile jandarma ekipleri sevk edildi. Alevlere orman işletme müdürlüğünden 9 arazöz, 4 su tankeri, 1 dozer, 1 kepçe, 4 ilk müdahale aracı, 70 yangın söndürme personeli, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 itfaiye ile 2 su tankeri müdahale etti.

Vatandaşlar, yangının evlerine sıçramaması için ilaçlama motoru ve hortumla alevlerin söndürülmesine yardımcı oldu. Alevler ekiplerin müdahalesiyle 3 saatte, çevredeki ev ile seralara sıçramadan söndürüldü. Yangında 0,5 hektar ormanlık alan, 5 dönüm zeytin ve meyve bahçesi ile bahçedeki bir baraka zarar gördü. Alevlerden dolayı tedirgin olan mahallelilerden Ramazan Büyükdeligöz, "Gece çocuklar, 'Yangın var' diye seslendi. Dışarı çıktım, ağaçlar birden alev aldı. Ne olduğunu ben de bilemedim. Arazözler geldi, yangına müdahale etti. Alevler söndürüldü" dedi.

Orman işletme müdürlüğü ekiplerinin alanda soğutma çalışması devam ediyor.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber