Gün Haber

Serdar Turgut: Vatanseverliği onlardan öğrendim

Gazete Habertürkyazarı Serdar Turgut'dan çarpıcı bir cemaat övgüsü geldi. Daha önce Fethullah Gülen'le de görüşen Habertürk yazarı cemaatteki vatan sevgisine övgüler dizdi.
ABONE OL
Abone Ol
Serdar Turgut: Vatanseverliği onlardan öğrendim
Haberler / Türkiye
18 Ekim 2011 Salı 08:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet'in kurucu elitinin ülkeye aşıladığı 'vatanseverlik' anlayışını eleştiren Turgut bunu "Ergenekoncuların yenilgisi sadece bireysel bir yenilgi değildir, onlarınki tarihsel bir büyük yenilgidir de"diyerek özetliyor. Bir adım daha atan Turgut Gülen cemaatinden ne kadar etkilendiğini şöyle ifade ediyor: "... ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nde gördüm, dahası vatanseverliği onlardan öğrenmeye başladım"

İşte Serdar Turgut'un "Ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nden öğrendim"başlıklı yazısı:

Yazı yazmaya oturduğumda hiçbir zaman, "Duygularımı sağdan soldan törpüleyeyim de herkese hoş görüneyim, kimseler bana kızmasın" diye hiç düşünmem. Yazının zamanı gelmesi için duygularımın coşması gerekir, ben beynimle değil daha çok kalbimle yazarım.

Başlığımı okudunuz, bugün yazacaklarımı da uzun süre düşündüm, duygularımın oluşmasını bekledim, arada gözlemledim, konuştum ve tartıştım. Bunları yazdığımda, "Bana şu kızar, bu şöyle düşünür" diye yine hiçbir şey düşünmemeye karar verdim. Kalbim ne söylüyorsa onu sansürsüz, ayarsız yazmaya karar verdim.

Evet başlığımda dediğim gibi ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nde gördüm, dahası vatanseverliği onlardan öğrenmeye başladım."

HAKLISINIZ BU DURUM BİRAZ TUHAF

"25 yıldır yazı yazan 56 yaşındaki bir adamın "Vatanseverliği öğrenmeye başladım" demesini belki tuhaf karşılıyorsunuzdur; evet haklısınız bu tuhaf bir durum" itirafında da bulunan Turgut, bakın neler yazdı:

"Ama kabahat sadece benim değil. Bu ülkede ben ve benim gibi insanlara dayatılan ve ezberletilen resmi ideolojide vatanseverlik farklı anlaşılıyordu.

O anlayışta, inançlı insanlara karşı mücadele de vatanseverliğin bir parçasıydı. Gülen Cemaati gibi hareketlerle mücadele edilmesi de o vatanseverliğin bir şartı olarak dayatılıyordu. Birçok insan bu yalanlara inandı, bir kısmımız pasif kalıp olan biteni sadece izlemeyi tercih ederken bir kısmımız ise ideolojiye, propagandaya kanıp mücadeleye atıldı. Bir büyük yanlıştan, yalandan başlayıp Ergenekon'a gelinen süreç aslında bundan ibarettir.

Peki ama ne oldu ülkede, sonunda gerçekler yerli yerine oturmaya başladı. Dengeler kuruluyor, hak eden hak ettiğini buluyor. Ergenekoncuların yenilgisi sadece bireysel bir yenilgi değildir, onlarınki tarihsel bir büyük yenilgidir de. Çünkü bugünlerde boşuna kavgalar çıkardıklarını ve boşuna toplumu ve kendilerini harcadıklarını görüyorlar.

Aslolan ve benim çok üzüldüğüm nokta şu: Bu tür yersiz mücadelelerle, ideolojik saldırılarla Türkiye çok zaman kaybetti, bunların maliyeti hepimize çok ağır oldu.

YENİ BİR İNSAN TİPİ

Ben gerçek vatanseverlerin, bize yıllardır mücadele edilecek adamlar olarak tanımlanan insanlar olduğunu gördüm. Çok genel bir laf söylediğimin farkındayım, öyleyse biraz somutlaştırayım dediğimi. Bir insan düşünün, hayatı boyunca çok iyi okullarda okumuş, mesleğinde başarılı olmuş ve bu insan Gülen Cemaati'ne gönül vermiş. Bir etkinlik düzenlenince kendisini ortaya atıyor ve ne gerekiyorsa o işi karşılığında hiçbir şey beklemeden canla başla yapıyor. Ve bunu sadece Türkiye'yi daha iyi tanıtmak ve ülkeyi ileri götürmek için yapıyor. Ben bunlardan binlercesini gördüm. Hepsi de sessiz, saygılı insanlar, yürekleri vatan sevgisiyle atıyor.

BU İNSANLARA HAYRANLIK DA DUYDUM

Modern süreçlerin egolarıyla ve hırslarıyla dolu bir insan olarak beni şaşırtan, hayrete düşüren ve anlamakta zorlandığım bir şeydi bu gönüllü uğraşma ve ter dökme faaliyetleri. Ben bir süre önce bu duruma bir tanım getirilmesi ve yeni kavramlar oluşturulması gerektiğini düşünmeye başladım. Çünkü şu anda elimizde olan ve alıştığımız bazı kavramlar bu yeni insan tipini, onun yüreğini anlatma imkânı vermiyor insana.

Dindar olmamama ve aramızda ciddi hayat tarzı farklılıkları olmasına rağmen hepsiyle iyi ve düzeyli arkadaşlıklar kurduğum bu insanlara duyduğum hayranlığı ve çalışma güçlerine olan şaşkınlığımı da söyledim. İnşallah onlara uygun olan ve her şeyi uygun tanımlayan kavramları üretme faaliyetine de katkıda bulunabileceğim.

Çünkü bir idealin peşinde, karşılığında hiçbir şey beklemeden ve sürekli kendinden vererek çalışıp uğraşan bu insanlar için yeni kavramlar üretilmesine acil ihtiyaç bulunuyor. Bu olayın adının konulması acilen gerekiyor. Van'ın, Erzurum'un bir yerlerinden kalkıp işadamı olarak "Türkiye için iyi olur" diyerek dünyanın öbür ucuna gideceksin; orada sana yardımcı olmak için doktorasını yapmış gençler gönüllü hizmet edecek ve kan ter içinde çalıştıktan sonra sonunda güler yüzle hep birlikte "Yaşasın Türkiye" diyeceksin. İşte benim gerçek vatanseverlik dediğim budur.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 deniz
 19 Ekim 2011 Çarşamba 09:47
cumhuriyeti kuran ve vatanseverliği kendince yaratan elitmiş... o elit dedikleriniz olmasaydı şimdi yunanın, ermeninin, ingilizin elinde pelit olup tespih gibi çekilirdiniz. adınızda çok büyük ihtimalle serdar değil sardes olurdu herhalde. karakter fukarası organik aydınlar sizi...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber