Gün Haber

Salih Yılmaz: 'Böyle giderse bir fincan kahveyi 100 liraya içeriz'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Salih Yılmaz, “Kafe-restoran kiralarındaki artışın önlenememesi, ciro üzerinden kira ödenmesine bu şekilde devam edilmesi halinde yakın zamanda bir kahveyi 100 liraya içeriz” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Salih Yılmaz: 'Böyle giderse bir fincan kahveyi 100 liraya içeriz'
Haberler / Antalya
23 Haziran 2023 Cuma 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ATSO Meclis toplantısında 37’nci Grup Restaurant ve Kafe İşletmeleri adına söz alan Salih Yılmaz, konuşmasına müzik yasağı ile ilgili sorunun çözümüne katkıda bulunanlara teşekkür ederek başladı.

Yılmaz, “Antalya’da ATSO grubu olarak müzik yasağı ile ilgili girişimler yaptık. İyi Parti milletvekili Aykut Kaya’ya da durumu iletmiştik. Sağ olsun kendisi Meclis’te konuyu gündeme getirdi ve sorun çözüldü” dedi.

FAHİŞ KİRALAR FİYATLARI ARTIRIYOR

Konuşmasına konut kirasına getirilen sınırlama ve bunun kafe ve restoranlarda uygulanmamasına ilişkin eleştiriler getirerek devam eden Salih Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devamlı konut kiraları konuşuluyor. Yüzde 25 artış konut için devam edecek ama bizim gibi kafe-restoran sektörünün yüzde 80-90’ı kirada işletme yapıyor. Ama hiçbir şekilde önlem yok.  Geçen sene 50 bin lira kira ödeyen birinin kirası zamla 80 bin TL’ye geldi, şimdi bir yüzde 50 daha gelirse 120 bin lira olacak.  Bu böyle katlanarak gidiyor. Bir işletme 200-300 bin lira kira öderse, işçilik zaten yüzde 100’ün üzerinde artmış, enerji maliyeti artmış, kira da artınca, neden ben hamburgeri 200 TL’ye yiyorum, kahveyi 50 TL’ye içiyorum diye düşünüyorsunuz.  O küçük işletmeler bile 5-10 bin liralık kiraları konuşamıyorlar. Uncalı’nın arka sokaklarında bile dükkana 20, 25 ve 30 bin lira kira isteniyor.  Dükkan sahibinin, ‘3+1 daireye 50 bin lira kira istiyorlar, ben dükkanımı 10 bin lirayı mı vereceğim’ diye tepkisi ile karşılaşıyoruz.”

BÖYLE GİDERSE KAHVEYİ 100 TL’YE İÇERİZ

Salih Yılmaz, sorunun çözülmemesi halinde hem kafe-restoran sahiplerinin hem de vatandaşın sıkıntıya gireceğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Tabi bunun çözümü,  yüzde 25’le sınırlama değildir, konutta arzı artırmak gerekiyor. İşyerleri için de yüzde 25 sınırlaması uygun mu, aslında değil ama bir şeylerin yapılması lazım.  Bizlerin de ciro üzerinden kira ödediğimiz yerler var. 200-300 bin lira ciro yapan yerler 1 milyon ciro yapmaya başladı. Haliyle 20 bin lira olan kira 100 bin lira olmaya başladı. Ben ATSO hukuk servisinden şunu rica ediyorum.  Ciro kiralığın uyarlama davası açma şansı var mı? Varsa eğer, bu kiralar böyle sürdürülebilir değil. Bu kiralar böyle devam ederse biz kahveyi yakın zamanda 100 liraya içeriz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber