Gün Haber

Safra kesesinden 278 tane taş çıktı

Siirt'te, karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden 32 yaşındaki Neslihan Dağ'ın alınan safra kesesinden irili ufaklı 278 taş çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Safra kesesinden 278 tane taş çıktı
Haberler / Türkiye
23 Şubat 2012 Perşembe 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Siirt'te özel bir hastanede Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Necat Kaplan tarafından muayene edilen Neslihan Dağ, safra kesesinde taş olduğu belirlenince hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası doktorları bile hayrete düşüren bir görüntü ortaya çıktı. Hastanın safra kesesinden irili ufaklı 278 taş çıktı.
Opr. Dr. Kaplan, ameliyatın 20 dakika gibi kısa bir sürede başarıyla tamamlandığını söyledi. Opr. Dr. Necat Kaplan, "Ameliyattan önce hastamızın safra kesesi, 'taşla dolu kese' şeklinde rapor edilmişti. Biz ameliyatı bitirdiğimizde çok sayıda taşla karşılaştık ve taşları saydığımızda 278 adet olduğunu tespit ettik. Bu taşlar, 2- 3 milimetre çapında değişen renkli taşlardı. Daha önce de buna benzer ameliyatlar yaptık. Oldukça başarılı geçen bu ameliyatı diğerlerinden ayıran özelliği kapalı sistem olan laparoskopik olmasıydı" dedi.
Ameliyat sonrası konuşan Neslihan Dağ da kendisini çok rahat hissettiğini belirtti. Dağ, "Ameliyat öncesi sadece mide ağrısı çekiyordum. Şikayetim artınca doktora gittim. Safrada bu kadar çok taş olduğunu bilmiyordum. Şimdi ise kendimi çok rahat hissediyorum. Doktor ve sağlık görevlilerine ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber